NESTABILAN, ALI I VRUĆ VIKEND: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u Zagrebu

Ilustracija (Foto: Tomislav Kristo / CROPIX)

Nakon pljuskova i grmljavine u petak, nestabilno vrijeme uz ljetne temperature nastavit će se i za vikend.

U prvom dijelu dana u Zagrebu će biti umjereno do pretežno oblačno, a zatim djelomično smanjenje naoblake. Mjestimice može pasti malo kiše ili poneki pljusak. Vjetar uglavnom slab. Najviša temperatura zraka između 23 i 26 °C, u okolnom gorju od 15 do 18 °C. U nedjelju će biti većinom sunčano i vruće, a poslijepodne postoji mala mogućnost za lokalni pljusak. Dnevna temperatura iznosit će između 27 i 29 Celzijevih stupnjeva.

Prema prognozi DHMZ-a na meteorološkoj tablici za Zagreb može se iščitati kako nas i početkom idućeg tjedna očekuju vrućine, ali uz nešto više oblaka.

Prognoza Zagreb (Screenshot DHMZ)

Nestabilno i u ostatku Hrvatske

U ostatku Hrvatske će u subotu biti djelomice sunčano, u unutrašnjosti mjestimice oblačnije, posebice u zapadnim krajevima. Lokalno je moguće malo kiše, a poslijepodne u unutrašnjosti Dalmacije i Istre pljuskovi s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu slaba do umjerena, podno Velebita na udare ponegdje jaka bura te sjeverozapadni vjetar, uz obalu i jugozapadni. Najviša temperatura zraka uglavnom od 23 do 28 °C, u gorju malo niža, izvijestili su iz DHMZ-a.

Sunčanije i stabilnije bit će u nedjelju u većini Hrvatske, no ponegdje je moguć kratkotrajni lokalni pljusak. Podno Velebita će biti umjerene bure, a temperatura će u svim krajevima i dalje ostati ljetna.

Biometeorološke prilike će u većini zemlje biti povoljne, u središnjem dijelu razmjerno povoljne. Atmosfera neće biti sasvim stabilna, što kod najosjetljivijih meteoropata može uzrokovati manje tegobe.


Komentari