NEOBIČNO ZA RUJAN U ZAGREBU: Doznaje se kakvo nas vrijeme očekuje u idućim danima i hoće li nam trebati kišobrani

Ilustracija/ Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Obilje sunca i ugodne temperature, očekuju nas i u idućim danima. Ovakvo je vrijeme poprilično neobično za rujan kojeg obično pamtimo po kišnom razdoblju. Dobra vijest je da nam kišobran u Zagrebu uopće neće trebati ovoga tjedna, a ako ste na ljetovanju, imajte na umu da bi u južnijim krajevima mogao pasti pokoji pljusak.

Jutra će i dalje biti svježa uz temperaturu do 12 Celzijevih stupnjeva, a danju će se temperatura penjati između 25 i 27 °C u Zagrebu. Vjetra u unutrašnjosti gotovo i da neće biti, a na Jadranu će biti povremeno umjeren. Na sjevernom dijelu će još koji dan puhati jaka bura.

“Ovako razmjerno stabilno – suho i toplo vrijeme nije baš bilo često tijekom prvog tjedna nastave posljednjih 20 godina. U Splitu samo oko trećine prvih tjedana nastave! U Zagrebu još rjeđe – svake pete godine, a čak dvaput je kiša u Zagrebu padala svakog radnog dana u tjednu pa je kišobran bio uobičajen rekvizit”, otkrio je meteorolog Izidor Pelajić iz DHMZ-a, za HRT.

U Zagrebu sunčano do kraja tjedna

Ostatak tjedna u Zagrebu bit će pretežno sunčan, vrlo topao uz svježa jutra. Vjetar će biti slab, a jutarnja temperatura zraka od 10 do 13, a najviša dnevna između 25 i 27 °C. Tek sredinom idućeg tjedna očekuje se destabilizacija vremena uz oborine. O tome će više poznato biti u idućim danima.

S druge stranne, nestabilno će biti u unutrašnjosti Dalmacije već ovaj tjedan, posebice na jugu ususret vikendu. Mogući su lokalni pljuskovi, a vjetar će biti posve slab. Jutra će biti svježija i na obali, a danju će prevladavati ljetni ugođaj. Temperatura će rasti do gotovo 30 Celzijevih stupnjeva.

S obzirom na prognozu, predlažemo da iskoristite lijepe dane koji su pred nama jer tko zna kada će nas ponovno rujan ovako “nagraditi”.


Komentari