NAVEČER OPET ‘SMAK SVIJETA’?! Iskoristite subotu prijepodne jer nam se sprema nevrijeme

Foto: Zagreb.info

U prvom dijelu dana u Zagrebu će biti pretežno sunčano, a zatim uz jači razvoj oblaka na širem području grada vjerojatni su pljuskovi, moguće i grmljavina. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni. Najniža temperatura zraka od 7 do 10, a najviša oko 19 °C, u okolnom gorju oko 15 °C.

U unutrašnjosti Hrvatske bit će promjenjivo oblačno, uz mjestimičnu kišu, uglavnom u sjeverozapadnim i gorskim krajevima, prema večeri i u Posavini, a na Jadranu pretežno sunčano, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za subotu.

Od sredine dana na sjevernom Jadranu oblačnije, mjestimice uz malo kiše ili pljusak. Navečer i u noći sa sjeverozapada postupno razvedravanje.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu ujutro uz obalu slaba do umjerena bura, zatim do umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar. Bura će prema večeri i u noći jačati na jaku, na udare i olujnu, najprije na sjevernom dijelu.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 17 do 21, na Jadranu između 22 i 26 Celzijevih stupnjeva.

Detaljna vremenska prognoza

Nakon većinom vedrog jutra, samo rijetko s maglom, tijekom subote u Slavoniji, Baranji i Srijemu porast naoblake, poslijepodne mjestimice moguće i uz malo kiše. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i sjeverni. Najviša dnevna temperatura između 19 i 21 °C, a jutarnja od 8 do 11 °C.

Podjednaka najniža jutarnja temperatura i u središnjoj Hrvatskoj, a dnevna od 16 do 19 °C. Uz umjereno i pretežno oblačno vrijeme, ponegdje će pasti i malo kiše, poglavito u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Ujutro rijetko može biti kratkotrajne magle.

Magla je moguća i u kotlinama gorske Hrvatske, gdje će uz postupno sve više oblaka nakon podneva biti i mjestimične kiše. Vjetar u gorju slab do umjeren sjeveroistočni. Na sjevernom Jadranu ujutro bura i sunčano, pa uz više oblaka sredinom dana zapadni i jugozapadni vjetar, a kasno popodne ponovno bura koja će jačati, osobito podno Velebita. Najviša temperatura od 20 do 24 °C, u gorskim predjelima između 15 i 20 °C.

U Dalmaciji prvi dio subote uglavnom sunčano, zatim postupan porast naoblake, navečer i u noći samo rijetko malo kiše. Nakon jutarnje bure okrenut će na jugozapadni i zapadni vjetar, na otvorenome i sjeverozapadni, uz dnevnu temperaturu od 23 do 26 °C.

Podjednako toplo i na krajnjem jugu Hrvatske, također uz jutarnju buru zatim zapadnjak i jugozapadnjak, na otvorenom i sjeverozapadnjak. More malo do umjereno valovito. Pritom uglavnom sunčano uz više oblaka krajem dana, kaže Krunoslav Mikac s HRT-a.


Komentari