Nakon snijega i niskih temperatura, proljeće se vraća u Zagreb! Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Travanj je započeo u zimskom ugođaju, no dobra vijest je da idući tjedan donosi stabilnije vremenske prilike i prosječne temperature za ovo razdoblje.

Već prema kraju nedjelje očekuje se djelomično razvedravanje uz slab sjeverac. U ponedjeljak će biti djelomice sunčano povremeno s umjerenom naoblakom, a zapuhat će jugozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od -3 do 0, a najviša dnevna oko 11 °C, prognoziraju iz DHMZ-a.

U ostatku tjedna bit će sve toplije i sunčanije, a dnevna temperatura narast će i do 18 Celzijevih stupnjeva.

Screenshot

Kako će biti u ostatku Hrvatsku?

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku bit će i u ostatku Hrvatske u ponedjeljak. Na južnom Jadranu uz povremeno više oblaka mjestimice će biti kiše ili pokojeg pljuska. Vjetar će biti uglavnom slab jugozapadni, a na Jadranu slabo do umjereno jugo, još u noći i ujutro podno Velebita jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od -5 do -1, a na Jadranu između 2 i 7. Najviša dnevna uglavnom od 8 do 12, a na Jadranu između 13 i 16 °C.

Iako će temperatura razmjerno brzo narasti, početkom tjedna valja računati na mraz. Sudeći po dosadašnjoj prognozi, veće promjene vremena nema na vidiku no svakako iskoristite sunčane dane za boravak na otvorenom i šetnju koja je poprilično ugodna na proljetnim temperaturama.


Komentari