NAJAVLJEN SNIJEG U ZAGREBU Pogledajte prognozu za nadolazeće dane

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon oblačnog i kišovitog vikenda, očekuje nas postupan prestanak oborina, no i niže temperature.

U prvom dijelu dana na kopnu će biti oblačno uz povremenu kišu, a najniža jutarnja temperatura iznosit će od -2 do 3, a tijekom dana između 2 i 6 Celzijevih stupnjeva. U nekim će dijelovima padati susnježica i snijeg. uz stvaranje tanjeg snježnog pokrivača, uglavnom u gorju. Snijega nošenog vjetrom može biti i ponegdje duž obale, osobito sjevernog Jadrana.

Kiša te pljuskovi s grmljavinom nastavljaju se na Jadranu, a popodne se očekuje postupno smirivanje. Do kraja dana kiše može biti još samo u Dalmaciji. Pod Velebitom će puhati bura s olujnim udarima, a na sjevernom Jadranu umjerena do jaka. Temperatura na obali tijekom dana iznosit će između 7 i 12 °C, na jugu i malo viša.

Umjereno do pretežno oblačno bit će i u Zagrebu, povremeno sa susnježicom i snijegom. Sredinom dana se očekuje smirivanje uz postupno razvedravanje. Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni. Temperatura zraka uglavnom od 1 do 5, a navečer osjetno hladnije, izvijestili su iz DHMZ-a.

Sunčano uz hladna jutra bit će u utorak i srijedu, kada će zapuhati umjeren jugozapadnjak. Stabilnije će biti i na Jadranu u idućim danima, a jedino u sjevernom dijelu u srijedu može pasti malo kiše. Bura će u utorak oslabjeti okrenuti na sjeverozapadnjak. U srijedu će zapuhati jugo, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a. Shodno tom, zatoplit će i u Zagrebu sredinom tjedna:

Foto: DHMZ


Komentari