Na snazi je privremena regulacija u sklopu rekonstrukcije remetinečkog rotora: Donosimo detalje i obilazne pravce!

Foto: Darko Tomas / CROPIX
Zbog rekonstrukcije Remetinečkog rotora, od sutra će na snazi biti postavljena privremena prometna regulacija.
Jadranski most, kao i zona kružnog toka, bit će zatvoreni za sav promet od 23 sata do sutra u 6, zbog radova u sklopu rekontrukcije kružnog toka Remetinec. Za vrijeme radova prometovat će se obilazno. Obilazni pravci za vrijeme navedenih radova bit će Selska cesta – Savska cesta – Slavonska avenija – Avenija V. Holjevca – Avenija Dubrovnik – privremeno izgrađena prometnica – Jadranska avenija – Jadranska avenija – Avenija Dubrovnik – Av. V. Holjevca – Slavonska avenija – Savska cesta .
Sutra će početi prva faza radova, koja će trajati do 10. studenog, a uređivat će se zapadni dio kolnika Jadranskog mosta zbog čega će se postojeće, privremeno semaforizirano čvorište na Jadranskom mostu pomaknuti južnije. Budući da će na raspolaganju biti istočni kolnik i manji dio zapadnog kolnika, doći će do preraspodjele trakova:
  • od sjevera prema istoku zadržat će se prometovanje u dva prometna traka, ali s razdvajanjem: jedan prometni trak na zapadnom kolniku, a drugi na istočnom; prolaskom semaforizirane točke, oba traka nastavljaju prema jugu i susreću se na novom dijelu rotora
  • od istoka prema sjeveru ulazak na Jadranski most bit će reguliran prometnim znakom  – trokutom koji označava raskrižje s cestom koja ima prednost prolaska (ulazak na most do sad je bio u sustavu slobodnog toka).
Također, sljedeća kretanja bit će poboljšana ili bez promjene u odnosu na dosadašnje stanje:
  • od zapada prema istoku vozila će se kretati novim dijelom rotora
  • od zapada prema sjeveru zadržat će se dva prometna traka i postojeća regulacija semaforom
  • od sjevera prema zapadu vozila će, umjesto skretanja na privremenu prometnicu, produživati ravno preko novog rotora na Jadransku aveniju
  • od istoka prema zapadu prometovat će se privremenom prometnicom.
Manje izmjene bit će na raskrižju Jadranske avenije i Ulice Vice Vukova, gdje će se promijeniti smjerovi kretanja na prilaznim rampama. Svi prometni tokovi će biti kanalizirani i odvojeni bez kolizija, a zbog korištenja više prometnih površina propusna moć raskrižja bit će povećana.
Privremena regulacija u prvoj fazi otežavat će prometovanje vozila od istoka prema sjeveru. Budući da je ovo kretanje u koliziji s vozilima koja se iz smjera zapada prema sjeveru kreću programiranjem semaforskog uređaja, maksimalno će se pokušati ublažiti ovaj nedostatak.
Uspostavom ovih regulacija, kao i do sada, sve odgovorne službe i osobe pratit će odvijanje prometa u novim uvjetima te stalnim korekcijama i prilagođavanjima usklađivati zahtjeve prometa, pri čemu će zahtjevi javnog prometa biti na prvom mjestu.

Komentari

loading...