Na Sljeme pješke ili automobilom: Žičara ne vozi ovih dana, evo detalja

Zagrebačka žičara. (Foto: Marko Todorov/CROPIX)

Ako ćete se početkom novoga tjedna htjeti zaputiti na Sljeme, morat ćete pješke ili automobilom.

Tomašević najavio mogućnost velike promjene: ‘Razmišljamo da žičara bude besplatna za građane’

Kako je javio ZET, Zagrebačka žičara neće biti u pogonu ovog ponedjeljka i utorka, odnosno 20. i 21. studenoga.

1 euro = 7,53450 kuna

“Riječ je o uobičajenim periodičnim aktivnostima kako bi se ispunili svi tehnički i sigurnosni preduvjeti za daljnji siguran i nesmetan rad žičare”, naveli su iz ZET-a.

Donja postaja zagrebacke Žičare Sljeme, Gračani (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Tomašević predložio besplatne vožnje

Podsjetimo, pitanje žičare je 24. listopada postalo posebno zanimljivo jer je gradonačelnik Tomašević najavio kako se razmatra velika promjena oko žičare koja je za građane proradila 24. veljače 2022. godine.

Tomaševićeva najava izazvala reakcije: ‘Malo jeftinog populizma ne škodi’

“Razmatramo da žičara bude besplatna za građane Zagreba, i odgovore na ta pitanja ćemo imati vrlo brzo. Mislim da je to najbolji put da što više građana koristi javni prijevoz”, rekao je Tomašević te naveo da bi time volio smanjiti broj automobila koji dolazi na Sljeme.

Također je podsjetio i da je gradska vlast obećala pokriti kapitalne troškove žičare, ali da što se tiče operativnih troškova, cijene karata ne mogu nadoknaditi ni 50 posto.

“Ali da bi pokrili operativne troškove bilo je potrebno proglasiti žičaru komunalnom infrastrukturom, što ćemo napraviti na Skupštini u prosincu. Trenutno je odluka u javnom savjetovanju”, najavio je tada Tomašević.

U našoj anketi, čitatelji su bili podijeljenog mišljenja. Neki su mislili da žičara treba biti besplatna za Zagrepčane, drugi da trebaju karte biti jeftinije, ali ne i besplatne, a treći da je posrijedi politički populizam.


Komentari