MORH IZDAO VAŽNU OBAVIJEST! Građani bi mogli doživjeti neugodu: ‘Molimo za strpljenje i razumijevanje’

Zgrada Ministarstva obrane Republike Hrvatske (Foto: Zagreb.info)

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske najavilo je da će sljedeća tri dana provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

Tako će u okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila u utorak 25. travnja od 12 do 16 sati, u srijedu 26. travnja od 10 do 16 sati i u četvrtak 27. travnja od 10 do 16 sati provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

Iz MORH-a ističu kako Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj.

Probni let tijekom kojeg se očekuje probijanje zvučnog zida najavljen je za područje Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske županije na visini od 10 000 do 14 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera, napominju iz Ministarstva.

“Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje”, poručili su.

 


Komentari