Mnogi Zagrepčani nemaju tople vode! ‘Dosta mi je više! Djeca su mi se morala prati u ledenoj vodi i to pred početak škole!’

Foto: Pixabay

Od jutra zapripmamo brojne upite naših čittelja koji mole provjeru što se događa s toplom vodom.

Naime, cijeli jučerašnji dan mnogi stanovnici proveli su bez tople vode, koje nije bilo u dosta dijelova grada.

Posebno je to problematično uoči početka školske godine koja je danas započela, zbog čega su se djeca sinoć morala tzširati u hladnoj vodi, a što je izazvalo poseban revolt kod jedne od naših čitateljica.

‘Stvarno mi je dosta više! Pa svakih malo neki kvar, neko puknuće! Jučer su mi se djeca morala tuširati u ledenoj vodi, jer su se morala pripremiti za školu. I onda nam ništa ne javljaju, nego moramo zvati okolo, raspitivati se, a odgovora nema! Pitam se stvarno što je slijedeće! Ovaj grad postaje stvarno jedna velika rupa u kojoj ništa ne funkcionira kako treba!’, ogorčeno nam se javila čitateljica.

“Zbog puknuća na vrelovodnoj mreži krajnji kupci u Novom Zagrebu te u naseljima Kruge, Savica, Sigečica, Borovje, Folnegovićevo, Ferenščica, Dubrava, Donji grad, Trnje, Njivice, Martinovka, Vrbik i Cvjetno danas, 7. rujna 2020., privremeno će biti bez opskrbe toplinskom energijom za pripremu potrošne tople vode”, stoji u objavi HEP Toplinarstva.

“Radnici HEP-Toplinarstva ulažu maksimalne napore da se puknuće na vrelovodnoj mreži što prije locira i sanira. Nakon što se utvrdi točno mjesto puknuća vrelovoda, opseg obustavljenih naselja će se smanjiti, odnosno obuhvatit će krajnje kupce koji se toplinskom energijom opskrbljuju iz puknute vrelovodne cijevi, dok će ostalim krajnjim kupcima biti osigurana kontinuirana isporuka toplinske energije”, stoji u objavi.

Poslali smo dodatan upit HEP Toplinarstvu, te zamolili za obavijest čim će imati konkretnije informacije o tome kad bi problem mogao biti riješen.

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu, bez vode su potrošači u Prominskoj ulici u Dupcu  do 10 sati, u dijelovima ulica Dragutina Novaka i Pavlovičke u Gornjem Stupniku do 12 sati te u dijelu Čučerske ceste na dijelu od Oporovečkog Omajeka do Ulice Trstenik, u vremenu od 9 do 16 sati.

Opskrba pitkom vodom bit će osigurana autocisternama.

 


Komentari