MALO IDE PA MALO NE IDE: Sljemenska žičara neće voziti tri dana, ponovno će se na njoj raditi

Foto: ZET-Zagrebački električni tramvaj

Zbog ranije najavljene druge faze radova na dodatnom smanjenju buke sljemenske žičare, kao i zbog provođenja zakonom propisanih vježbi HGSS-a te redovnog servisnog pregleda, žičara neće biti u pogonu od ponedjeljka, 13. lipnja, do srijede, 15. lipnja, izvijestili su iz ZET-a.

Dodaju da završna faza dodatnog smanjenja buke obuhvaća oblaganje kutne građevine izolacijskim materijalima, a očekuje se kako će se radovi nastaviti još dodatnih tjedan dana nakon puštanja žičare u rad, ali da oni neće utjecati na njeno prometovanje.

Vježba HGSS-a obavezna je aktivnost koja se provodi radi podizanja spremnosti u slučaju potrebe za spašavanjem putnika iz gondola s visine.

“Redovni servisni pregled propisan je od strane proizvođača opreme i obvezan je sukladno važećem pravilniku, a s ciljem kako bi se ispunili svi tehnički i sigurnosni preduvjeti za daljnji siguran i nesmetan rad žičare. Sve navedene aktivnosti usklađene su kako bi se minimalno utjecalo na redovan rad žičare, koja će za posjetitelje ponovno biti otvorena od četvrtka, 16. lipnja”, zaključuju iz ZET-a.


Komentari