MAGLA SVUDA, MAGLA OKO NAS: Današnji dan možete iskoristiti za boravak u prirodi, sunce će izaći kad tad

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL

Zagrepčani su, nakon perioda kiše i hladnoće, napokon dočekali ljepše vrijeme. Naime, u subotu će prevladavati sunčano, iako je jutro bilo izrazito maglovito. Vjetar će većinom biti slab. Najviša dnevna temperatura između 16 i 18, na okolnom gorju od 11 do 15 °C, javlja DHMZ.

I diljem cijele zemlje prevladavat će sunčano. Subota će na istoku Hrvatske biti većinom sunčana, ali rano ujutro u Posavini i Podunavlju još će biti umjereno do znatno oblačno. Vjetar slab, prijepodne na istoku i umjeren sjeverozapadni. Jutarnja temperatura oko 5 °C, a danju do 18 °C.

Malo niža temperatura bit će u središnjoj Hrvatskoj. Uz većinom slab vjetar prevladavat će sunčano. Ujutro je mjestimice moguća kratkotrajna magla, a sredinom dana povremeno umjerena naoblaka.

U gorju i na sjevernom Jadranu većinom sunčan, no ujutro će još prolazno biti više oblaka, duž obale uz umjerenu do jaku buru, a u unutrašnjosti gdjegod i uz mraz pri tlu te kratkotrajnu maglu u kotlinama. Prema sredini dana bura će slabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka od 15 °C u gorju do 21 °C na otocima.

Dalmacija sunčana, a nebesko plavetnilo povremeno će krasiti visoki koprenasti oblaci. Ujutro će puhati umjerena, na sjevernom dijelu ponegdje i jaka bura, zatim slab do umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar. More malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 15 °C. Najviša između 20 i 23 °C.

Gotovo jednake vremenske prilike bit će i na krajnjem jugu Hrvatske, no jutro će biti malo oblačnije. Uz većinom sunčano vrijeme temperatura će s jutarnjih od 11 do 14 °C, poslijepodne porasti do 22 °C, javljaju iz DHMZ-a.


Komentari