LJETO SE VRAĆA? Početak rujna nam donosi puno sunca i rast temperatura! Evo na koliko će stupnjeva zagrijati Zagreb

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ako ste za vikend planirali aktivnosti na otvorenom, imamo dobre vijesti. Kraj radnog tjedna bit će sunčan uz ugodnih 25 Celzijevih stupnjeva, a u Dalmaciji uz koji stupanj više. Svježa jutra i topli dani obilježit će subotu i nedjelju, uz pokoji oblak. Vrućina nema ni na vidiku, a početak rujna proteći će uz obilje sunca i primjerenih temperatura. Detaljnu prognozu donosimo u nastavku.

Petak će u Zagrebu biti sunčan uz povremenu umjerenu naoblaku. Vjetra gotovo i da neće biti, najviša dnevna temperatura zraka oko 25 Celzijevih stupnjeva.

Slično će biti u sjevernom području Hrvatske kao i unutrašnjosti. Tako će najviša dnevna temperatura zraka na kopnu iznositi od 21 do 26 stupnjeva. Povremeno će biti prolazne naoblake, no oborina neće biti. Na Jadranu će u petak puhati umjerena bura, ponegdje s jakim udarima, podno Velebita i na jugu moguće i olujnim. Dobra vijest je da će već  prijepodne oslabjeti i okrenuti na jugozapadni i sjeverozapadni vjetar.  Temperatura na obali rasti će sve do 29 °C, izvijestili su iz DHMZ-a.

Oblačnije za vikend, uz malu vjerojatnost za kišu

Vikend će u unutrašnjosti biti većinom sunčan, a u Zagrebu će temperatura rasti i do 26 Celzijevih stupnjeva tijekom dana. Pokoja kap kiše moguća je u gorju i u unutrašnjosti Dalmacije u subotu.

“Još više oblaka na Jadranu će biti u subotu, prije svega u Dalmaciji, gdje će i vjerojatnost za mjestimice malo kiše biti veća, no vjetar će biti uglavnom slabiji, za razliku od sjevernog Jadrana, gdje lokalno bura može biti i umjereno jaka, posebice podno Velebita. Nedjelja i ponedjeljak prevladavajuće sunčani, a bura će pojačati duž cijele obale u ponedjeljak”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Komentari