‘Ledena Darcy’ stiže u Hrvatsku! Toplo se odjenite, jer nas očekuje prava zima

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sjevernom Europom poharala je ledena oluja Darcy i prouzrokovala pravi kaos. Nanosi snijega, kaos u prometu, dijelom zatvorene ceste, samo su dio nedaća koje su zatekle zemlje od Velike Britanije, pa sve do Poljske.

U njemačkoj pokrajini Sjeverne Rajne Vestfalije od proteklog vikenda zabilježene su 222 prometne nesreće, a Nizozemska je još u subotu izdala upozorenje na opasno vrijeme, te pozvala građane da ostanu kod kuće. Ledeni vjetrovi oluje dosežu i 90 km/h. Snijeg je zatrpao i dijelove Engleske i Škotske, a ni u Poljskoj nije bolja situacija

Darcy stiže u Hrvatsku:

Hladni zrak doći će i do Hrvatske, a na sreću obilne oborine će izostati. Dakle, nakon proljetnog vremena tijekom prošlog vikenda s odmicanjem ovoga tjedna očekuje nas prava oštra zima.

“Idućih dana na kopnu promjenjivo s povremenom kišom, češćom u oblačniju srijedu, osobito u gorju te unutrašnjosti Dalmacije. U četvrtak uz dotok hladnog zraka kiša će ponegdje prijeći u snijeg, a zatim vjerojatno i prestati, uz smanjenje naoblake. Povremeno će i dalje biti umjerenog do jakog vjetra južnih smjerova, a u četvrtak će posvuda okrenuti na sjeverni i pojačati. Temperatura zraka niža, u četvrtak i u osjetnom padu”,  prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Navedeni pad temperatura bit će uvod u vrlo hladno razdoblje u drugoj polovici tjedna.


Komentari