Kreću prijave za obnovu zgrada iz područja znanosti i obrazovanja koje su oštećene u seriji potresa

Foto: Zagreb.info/ Ilustracija

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) objavilo je u srijedu Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava za obnovu infrastrukture u području obrazovanja oštećene potresom

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu je 365.600.000 kuna, a osiguran je u državnome proračunu iz Fonda solidarnosti Europske unije (FSEU) i drugih izvora, priopćio je MZO. Dostava projektnih prijedloga dopuštena je od danas, a krajnji rok dostave je do 6. ožujka, piše Večernji list.

Zgrade iz područja znanosti i obrazovanja

Ovim Pozivom će se poduprijeti provedba obnove infrastrukture, odnosno zgrada iz područja znanosti i obrazovanja oštećenih u seriji potresa od 28. prosinca 2020. na području Grada, Krapinsko-zagorske, Zagrebačke , Sisačko-moslavačke, Karlovačke, Varaždinske, Međimurske, Brodsko-posavske, Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Pozivom će se nadoknaditi sredstava operacijama u području znanosti i obrazovanja za provedene hitne mjere zaštite, usluga utvrđivanja stanja, izrade snimki zatečenog stanja, izrada dokumentacije za provedbu i sama provedba dovođenja zgrada u prijašnje stanje, cjelovite obnove koje podrazumijevaju dodatno poboljšanje konstrukcija uz prilagodbu suvremenim standardima zgrada oštećenih u seriji potresa.

Prijaviti se mogu javna visoka učilišta (i njihove sastavnice za neintegrirana sveučilišta) upisana u Upisnik visokih učilišta MZO-a, javni znanstveni instituti upisani u Upisnik znanstvenih organizacija MZO-a te Jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave prema Zakonu o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i Zakonu o Gradu Zagrebu kao osnivači javnih ustanova koje obavljaju djelatnost predškolskog odgoja ili odgoja i obrazovanja.

Komentari