KONAČNO POVRATAK PROLJEĆA? Temperature će rasti i do 20 stupnjeva, no Vakula nema baš dobre vijesti za kraj vikenda

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Velika promjena vremena sve nas je iznenadila, no čini se da nam se proljeće polako, ali sigurno vraća.

Snijeg i minusi nepovoljno su utjecali na stanje u prometu, ali i na raspoloženje građana Hrvatske. Dobra vijest je da će temperature porasti iznad 10 Celzijevih stupnjeva već tijekom popodneva, a proljetni ugođaj zavladat će za vikend.

Temperatura na Jadranu mjestimice iznosit će i do 20 Celzijevih stupnjeva, a središnja Hrvatska grijat će se između 15 i 18 Celzijevih stupnjeva. Ipak, mogućnost kiše neće izostati, a ponegdje će biti i mraza tijekom ranih jutarnjih sati.

“Za vikend s južinom sve toplije, ali i nestabilnije. Na kopnu će najviše sunčanih razdoblja biti u subotu, kada će lokalna kiša povremeno padati uglavnom u gorju, u nedjelju sve češće i u središnjoj Hrvatskoj, a u ponedjeljak i drugdje”, prognozira meteorolog Zoran Vakula za HRT.

Što nas očekuje u Zagrebu tijekom vikenda:

Bit će djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Puhat će većinom umjeren jugozapadni vjetar, sredinom dana i poslijepodne lokalno jak, osobito u gorju. Najniža jutarnja temperatura od 2 do 5, a najviša dnevna oko 16 °C, u okolnom gorju oko 11 °C.

Opet će zahladiti?

Početkom idućeg tjedna temperatura će rasti i do 20 stupnjeva, a južina će doprinijeti nestabilnom vremenu. Dolaskom kiše, ponegdje i obilnije u obliku pljuskova, ponovno ćemo ući u “zimsko razdoblje” u travnju. Koliko će ta promjena vremena potrajati znat će se detaljnije nakon nedjelje.

Izmjene toplog i hladnog razdoblja uz kišu, očekuju nas tijekom cijelog proljeća.

“Ova južna olujna staza oslabit će do kraja proljeća, ali će do svibnja nanijeti štete jugu kontinenta”, rekao je viši meteorolog AccuWeathera Tyler Roys. Dodao je i kako se u regiji do svibnja očekuje mnogo padalina zbog čega u pojedinim područjima postoji opasnost od poplava.


Komentari