KIŠA I ZNAČAJAN PAD TEMPERATURA U ZAGREBU: Iskoristite sunčane dane jer u petak stiže velika promjena!

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Unutrašnjost Hrvatske zahvatio je val osvježenja. Nakon kišnog ponedjeljka, utorak će proteći uz puno sunca, a oborina bi moglo biti jedino jugu zemlje. Ipak, promjenama tu nije došao kraj. Cijeli tjedan bit će poprilično nestabilan, a veći pad temperatura očekuje se u petak.

U srijedu: red kiše, red sunca

U srijedu, promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, a mjestimice i s kišom, češćom u Dalmaciji gdje će biti i pljuskova s grmljavinom, lokalno moguće izraženijih. Uglavnom suho zadržat će se u sjeverozapadnim krajevima te osobito na sjevernom Jadranu gdje će biti i najsunčanije. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita i s olujnim udarima, a prema večeri i sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka bit će od 12 do 17, na Jadranu između 18 i 22, a najviša dnevna od 18 do 23 na kopnu te između 25 i 29 °C na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije.

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima bit će u Zagrebu, a na širem području grada mjestimice može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Najniža jutarnja temperatura od 13 do 16, a najviša dnevna oko 22 stupnjeva, izvijestili su iz DHMZ-a.

Kraj tjedna: Jesenski uz značajan pad temperatura

Najveća vjerojatnost za oborine je u petak, kada će temperature biti više jesenske. U četvrtka će još uvijek biti sunčano i ugodno, a ponegdje će puhati mjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Bura će krajem tjedna u Dalmaciji donijeti osvježenje, a kiša će padati u većini zemlje. U Zagrebu najviša dnevna temperatura do 18, a najniža od 11 Celzijevih stupnjeva. Slično će biti i u subotu, a detaljnija prognoza bit će poznata kroz koji dan.


Komentari