KILOMETARSKA KOLONA: Ako idete na more, naoružajte živce! Na ovim prometnicama će vas dočekati zastoj

Gužva na Lučkom (Foto: Damir Krajac / CROPIX/ Ilustracija)

Godišnji odmori su krenuli, a s tim i gužve. Ako još niste krenuli na put, imajte na umu da je promet u smjeru mora pojačan.

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora, posebice na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Rijeka te na zagrebačkoj obilaznici (A3), izvijestili su iz  Hrvatskog autokluba (HAK).

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Lučko i Bosiljevo II u smjeru mora vozi se u kolonama uz povremene zastoje, a na zagrebačkoj obilaznici (A3) kolona je iz smjera Jankomira prema čvoru Lučko oko 2 kilometra.

“Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja, državnom cestom između čvora i mjesta Križišće (DC99) i lokalnom cestom Kraljevica-Križišće (LC58107) zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina)”, upozorava HAK.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju vrijedi od 4 do 14 sati te u nedjelju od 12 do 23 sata.

Zabrane nema na autocestama te državnoj cesti DC1.


Komentari