Kaufland potvrdio da su im zaposlenici na prvom mjestu!

CEP PR

Kaufland Hrvatska treću je godinu zaredom dobitnik prestižnog certifikata Poslodavac Partner koji dodjeljuje konzultantska kuća SELECTIO tvrtkama koje ostvaruju visoke standarde kvalitete u upravljanju ljudskim resursima. Također, povezano društvo Europa – upravljanje nekretninama drugu je godinu zaredom dobitnik Certifikata.

       U Kauflandu su usmjereni na to da se zaposlenici osjećaju ugodno od prvog dana te stoga prakticiraju Dan dobrodošlice tijekom kojeg zaposlenici u novom radnom okruženju dobiju korisne informacije, upoznaju rukovoditelje i kolege, a dobiju i simboličan poklon dobrodošlice. Potrebno je istaknuti i strukturirano uhodavanje – uvodno školovanje zaposlenika za svoje radno mjesto te dodatno, za sve nove rukovoditelje, Ljudski resursi organiziraju uhodavanje kako bi ih osnažili za upravljačku funkciju.

       Direktorica sektora Ljudski resursi u Kauflandu Hrvatska, Dunja Firšt, naglasila je u kojoj mjeri je u Kauflandu razvoj ljudi u fokusu: „Ponosni smo na velik broj dana internih i eksternih edukacija na kojima veliku pažnju posvećujemo razvoju kompetencija, upravljačkih vještina i stručnih znanja. Posvećeni smo jačanju rukovoditeljskih kompetencija kroz strukturirane edukacijske i razvojne programe. Jako se trudimo slušati i čuti što nam zaposlenici daju kao povratnu informaciju te temeljem toga unaprijediti naše HR prakse i podići standarde. Postavili smo sustav Talent managementa i educirali cijeli rukovodeći kadar te time postavili dobre temelje za jasan sustav razvoja, napredovanja i nasljeđivanja. Drago nam je da se i kroz proces certifikacije vide pomaci i sigurna sam da ćemo i dalje nastaviti s uvođenjem i razvojem kvalitetnih HR praksi.“

       Svojim zaposlenicima Kaufland nudi jako dobre uvjete za rad pa tako postoji elektronička evidencija radnog vremena kroz koju je zajamčeno da će svaka odrađena minuta zaposleniku biti plaćena. Kaufland u svim poslovnim područjima nudi 5-dnevni radni tjedan, a zaposlenike motiviraju i kroz pakete pogodnosti koji se svake godine nadopunjuju. Zaposlenici Kauflanda za svoj rođendan primaju znak pažnje kroz simboličan poklon, dobivaju božićne poklon pakete te božićnicu i poklon za dijete, poklon pakete za svako novorođeno dijete zaposlenika i plaćeni dopust na prvi dan škole prvašića. U Kauflandu brinu i za zdravlje zaposlenika kroz različite inicijative za zdravi život koje uključuju radionice i edukacije, zdrave poklone te sufinancirane sportske programe. A kako bi se zaposlenici imali priliku družiti izvan radnog mjesta, upoznavati i jačati timski duh, Kaufland dva puta godišnje organizira druženja u neformalnoj atmosferi za sve zaposlenike.

       Kaufland veliku pažnju poklanja i društveno odgovornom poslovanju te organizira različite DOP aktivnosti, kako u vidu brige za zajednicu, tako i za svoje zaposlenike. Jedna od takvih je i Zeleni dan – dan volontiranja koji je uključivao zaposlenike Kauflanda koji su volontirali na više od 40 lokacija diljem zemlje te tom prilikom uređivali i čistili okoliš.

       Treći zaredom certifikat Poslodavac Partner samo daje vjetar u leđa te je pokazatelj kako se ovo poduzeće kreće u ispravnom smjeru, a briga za zaposlenike svakako je na prvom mjestu.

       Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj.

       Trenutno je 51 nositelj certifikata u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji: 24sata, A1 Hrvatska, AbbVie Hrvatska, AbbVie Bosna i Hercegovina, AbbVie Biopharmaceuticals GmbH Srbija, AbbVie Biofarmacevtska družba Slovenia, Addiko Bank, Aminess hoteli i kampovi, Atlantic Hrvatska, Atlantic Srbija, Cemex Hrvatska, Ciklopea, Coca-Cola HBC Hrvatska, Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, CROSCO, Erste&Steiermärkische Bank, Europa – upravljanje nekretninama, FINA gotovinski servisi, Heineken Hrvatska, Henkel Croatia, HEP Opskrba, Herbalife Hrvatska, HiPP Hrvatska, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Hrvatska pošta, Hrvatska poštanska banka, Hrvatski Telekom, INA, INA MAZIVA, JGL, JT International Zagreb, Kaufland Hrvatska, Lidl Hrvatska, Luckia Hrvatska, McDonald’s Hrvatska, Molson Coors Bosna i Hercegovina, Mylan Hrvatska, Philip Morris Zagreb, Plavi tim, PLIVA Hrvatska, Poslovna inteligencija, Procter & Gamble, Raiffeisenbank Austria, Sandoz, Sberbank, SOS Dječija sela Bosna i Hercegovina, STSI, Tele2, Top Računovodstvo Servisi, Valoviti papir Dunapack i Zagrebačka pivovara.


Komentari