KAOTIČNA DRUGA POLOVICA TJEDNA: Od četvrtka nigdje bez kišobrana! Nevrijeme bi vas moglo uloviti u bilo koje doba dana

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Iz nas je vrhunac toplinskog vala, barem za ovaj tjedan. Vrući afrički zrak zagrijao je Hrvatsku na čak 38 Celzijevih stupnjeva, a slično će biti i danas, no uz nešto nižu dnevnu temperaturu.

Pretežno sunčano bit će diljem zemlje, u unutrašnjosti mjestimice uz umjerenu naoblaku te i dalje vruće. Krajem dana na kopnu postoji mala mogućnost za poneki lokalni pljusak. Vjetar većinom umjeren jugozapadni, na Jadranu i jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 20, na Jadranu od 20 do 25, a najviša dnevna većinom između 30 i 35 stupnjeva.

Vruće i sunčano bit će i u Zagrebu, a vjetar većinom slab do umjeren jugozapadni, u okolnom gorju izraženiji. Najniža jutarnja temperatura zraka od 18 u okolici do 22 u centru grada, a najviša dnevna oko 33 °C.

Promjena stiže u četvrtak

Nakon paklenog prvog dijela tjedna, u četvrtak će dio Hrvatske zahvatiti oborine i pad temperatura. Kiša će ponajprije padati na zapadu, a u petak u unutrašnjosti Dalmacije, U noći na subotu oborine su moguće u Slavoniji i Baranji. Temperature će ponegdje pasti i za gotovo 10 Celzijevih stupnjeva.

Nije isključena ni mogućnost izraženijih pljuskova i grmljavina u lokalnim područjima. Do kraja vikenda, najviša dnevna temperatura iznosit će između 27-30 stupnjeva što je zapravo prosjek za ovo razdoblje.


Komentari