Kad Holding zabada nos u vaše smeće: Zbog ovih prehrambenih namirnica u biootpadu neće vam isprazniti kantu!

Je li vam se ikada dogodilo da vam djelatnici čistoće nisu ispraznili kantu za biootpad? E pa možda su ‘zabili svoj nos’ baš u vaše smeće i kaznili vas jer ste se u nečem ogriješili.

Upravo zbog sve češćih grešaka građana, ili možda čak i građanskog nemara, zagrebački je Holding poslao apel građanima da u smeđe kante bacaju samo otpatke koji su za njih namijenjeni.

“U zadnje vrijeme primijetili smo veće količine raznog nepripadajućeg otpada u smeđim spremnicima za biootpad. Ovim putem pozivamo građane na pravilno odvajanje otpada te molimo da se u smeđe spremnike odlaže samo ona vrsta otpada koja je propisana. Ukoliko se utvrdi kako u spremniku nije odložen isključivo propisani biootpad, usluga pražnjenja neće biti pružena“, napisali su iz Holdinga u priopćenju.

Ako do sada još niste znali da se neka hrana ne baca u spremnike za biootpad, možda će vas ova informacija iznenaditi. No, u smeđe se spremnike ne smiju odlagati ostaci termički obrađene hrane, meso, riba, kosti, koža, mliječni proizvodi, ulja i masti, pepeo, i neorganski otpadci.

Osim toga, u tim se spremnicima smije odlagati isključivo smeće bačeno u smeđe vrećice koje set dobili od Čistoće. Ako pogriješite u ovom koraku, dobili ste razlog zbog kojeg bi vas puna kanta mogla dočekati i nakon što se radnici Čistoće odvezu s vašeg kućnog praga.

Komentari