JUTRO NAKON VELIKOG POŽARA: ‘Sinoć je bilo grozno! Ovdje je kuća na kući. Istok grada je tempirana bomba zbog industije’

Foto: Lucija Anić/Zagreb.info

Jutro na Žitnjaku kao ni jedno dosad. Ostalo je veliko zgarište na mjestu koje je sinoć gorjelo.

‘Sinoć je bilo grozno! Ovdje je kuća na kući. Istok grada je tempirana bomba zbog industrije’, rekla je Nives Milješić, vijećnica Kozari Puteva.

Veliki požar koji je sinoć oko 21,30 buknuo na zagrebačkom Žitnjaku u dvorištu jedne tvrtke na Kanalskom putu je lokaliziran, objavila je zagrebačka vatrogasna postrojba koja ističe da nitko u požaru nije ozlijeđen.

Požar je planuo u hali tvrtke Model pakiranje, gdje su se zapalile palete i kartonski materijal, a vatra se ubrzo proširila na pogon i ostale dijelove tvrtke.

Zahvaćena je površina od oko 70 puta 70 četvornih metara hale s drvenim paletama i kartonskom ambalažom.

Ukupno je kroz cijelu noć, zajedno sa zamjenama, na intervenciji sudjelovalo čak 54 vozila sa 200 vatrogasaca (profesionalnih i dobrovoljnih, vatrogasaca INE i Grada Zagreba) koji u u vrlo teškim uvjetima spasili ostatak hale i pogon tvrtke.

Trenutno su na terenu ostale još dvije postaje koje vrše dogašivanje.

Osoba, za koju je u medijima objavljeno da je ozlijeđena u požaru, stradala je u prometu u blizini požarišta u padu s bicikla, navode zagrebački vatrogasci u objavi na facebooku.

Skoro istovremeno s ovim velikim požarom na Žitnjaku, imali su i nekoliko intervencija zbog manjih požara objekata, a i jutros gase požar na ugostiteljskom objektu.


Komentari