JOŠ MALO VRUĆE, A ONDA STIŽE PRAVA JESEN: Ozbiljna promjena vremena pred vratima!

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon neobično stabilnog i vrlo sunčanog početka rujna, kraj ovog tjedna najavit će nam dolazak jeseni. Kiša, a ponegdje i grmljavina uz pljuskove, zahvatit će Hrvatsku u petak, a očekuje se i pad temperatura. Stoga, iskoristite srijedu i četvrtak za šetnju, uživanje u suncu i ljetnim temperaturama. U nastavku donosimo detaljniju prognozu.

Sunčano i vruće u srijedu

Jutro će u Zagrebu biti svježe uz temperaturu od 12 do 15 Celzijevih stupnjeva, a tijekom popodneva grad će se zagrijati na čak 31 stupanj. Sredinom dana očekuje se postupan porast naoblake sa zapada. Vjetar će biti slab, poslijepodne do umjeren jugozapadni.

Slično će biti i u ostatku kopnene Hrvatske, a najviše sunčanog vremena bit će na istoku i jugu zemlje. Malo kiše ili poneki pljusak moguće je u predjelima uz Jadran. Na sjevernom Jadranu pohat će jugo, a temperatura će biti prava ljetna, od 27 do 31 °C.

Screenshot/DHMZ

U petak stiže promjena vremena

Kratkotrajna kiša ili poneki pljusak, moguć je na sjeverozapadu u četvrtak, a promjena vremena u većini unutrašnjosti Hrvatske stiže u petak. Očekuje se kiša, često i u obliku pljuskova s grmljavinom. Pored osvježenja u obliku kiše, dnevna temperatura će pasti za gotovo 10 Celzijevih stupnjeva. U Zagrebu će za vikend biti između 20 i 23 Celzijeva stupnja.

“Na Jadranu glavnina oborina također vjerojatno u petak, kada je mjestimice na sjevernom dijelu moguća i obilnija kiša. Povremeno će je biti i u subotu, uz postupni pad temperature zraka. Puhat će umjereno jugo i jugozapadnjak, potkraj subote na sjevernom dijelu nakratko i bura.”, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.


Komentari