JOŠ JEDAN UDARNI VIKEND: Kolona i zastoji na izlazu iz Zagreba. Evo gdje ćete se najviše načekati na putu do mora

Foto: Tomislav Miletic/PIXSEL

Razdoblje godišnjih odmora u punom je jeku, kao i vrhunac sezone na Jadranu. Ako tek planirate krenuti na put, imajte na umu da će vas kolone dočekati gotovo na svim prometnicama na putu do mora.

Posebna je gužva na autocesti A1 između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II, gdje se vozi uz povremene zastoje i kolone u pokretu, a povećana je gustoća prometa i između čvorova Bosiljevo II i Zadar II, na zagrebačkoj obilaznici između čvorova Jankomir i Lučko u smjeru autoceste A1, na Krčkom mostu u oba smjera te prema pojedinim graničnim prijelazima, izvijestili su iz HAK-a.

Naoružajte se strpljenjem, prilagodite brzinu i držite sigurnosni razmak.

Povodom Velike Gospe očekuje se veći broj pješaka

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će danas (14. kolovoza) do 23:00 sata i sutra (15. kolovoza) od 12:00 do 23:00 sata (ljetna zabrana i zbog blagdana Velike Gospe). Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

Povodom blagdana Velike Gospe na prilaznim cestama marijanskih svetišta očekuje se veći broj pješaka hodočasnika pa ostale sudionike u prometu pozivamo na pojačan oprez.

Mogući zastoji, kolone i poteškoće

Tijekom dana, zbog povećane gustoće prometa, moguće su poteškoće, povremeni zastoji i vožnja u koloni na pojedinim dionicama autocesta, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Krčkom mostu (DC102), Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kod tunela Učka i kod čvora Matulji, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima, u trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima. Povremeni zastoji mogući su i na dionicama gdje su u tijeku radovi.

A1 Zagreb-Split-Ploče:

  • kolona vozila između naplatne postaje Lučko i čvora Bosiljevo II, vozi se uz povremene zastoje i kolone u pokretu
  • povećana gustoća prometa na autocesti A1 između čvorova Bosiljevo II i Zadar II u smjeru Dubrovnika
  • do 31. kolovoza između 20:00 i 07:00 sati svakodnevno (osim subotom i nedjeljom), zbog izvanrednog prijevoza, kratkotrajno (maksimalno 15 min) se obustavlja promet na čvoru Žuta Lokva.

A3 Bregana-Lipovac

  • povećana gustoća prometa na zagrebačkoj obilaznici između čvorova Jankomir i Lučko u smjeru Lipovca i prema autocesti A1
  • kolona osobnih i teretnih vozila kraj graničnog prijelaza Bajakovo duga je oko 1 km
  • do 10. rujna zbog sanacije nadvožnjaka u čvoru Lučko vozi se po dva sužena traka u oba
  • smjera, uz ograničenje brzine na 60 km/h, privremena prometna regulacija je i na Jadranskoj aveniji
  • zbog radova na nadvožnjaku Rugvica između 49.+400 km i 49.+600 km vozi se uz privremenu regulaciju prometa, u smjeru Lipovca po dva sužena prometna traka

A7 GP Rupa- Rijeka-Žuta Lokva

  • kolona vozila na graničnom prijelaza RUPA u smjeru Slovenije duga je oko 1 km
  • na čvoru Sveti Kuzam zbog oštećenog kolnika u smjeru Krčkog mosta, vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h

Krčki most (DC102)

  • povećana gustoća prometa u oba smjera.


Komentari