JOŠ JEDAN TOPLINSKI VAL? Temperatura će do kraja tjedna samo rasti, a evo na koliko će se stupnjeva užariti Zagreb

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Nakon, promjenjivog vikenda, uz puno oborina, ljeto nam se vratilo. Temperature su diljem Hrvatske poprilično ugodne, a jutra svježa zbog čega se lakše spava, a stiže li nam novi toplinski val, otkrivamo u nastavku.

U četvrtak ugodno, uz povremenu naoblaku

Diljem Hrvatske ovoga četvrtka bit će pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku, poslijepodne je moguć poneki kratkotrajni pljusak u unutrašnjosti Istre, na širem riječkom području te u Gorskom kotaru, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za četvrtak.

Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu će puhati umjerena bura, mjestimice s jakim udarima, a od sredine dana umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, na otvorenom moru i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 26 do 31, u Dalmaciji i do 33 stupnjeva.

Sunčano će biti i u Zagrebu, povremeno uz umjerenu naoblaku. Vjetar uglavnom slab. Najviša dnevna temperatura zraka oko 28 °C.

Kraj tjedna obilježit će vrućine

Ako idete na more za vikend, imajte na umu da će temperatura na Jadranu rasti do kraja vikenda. Tomu će doprinijeti slabljenje bure i maestreaa. Vjetar će u subotu okrenuti na jugo koje će u nedjelju jačati proširiti se duž cijele obale. Lokalni pljusak, moguć je u petak, a sunčano će biti sve do kraja tjedna.

Oborine su moguće i unutrašnjosti, posebice na zapadu. Vjetar će okrenuti na jugo i Slavoniji, a u nedjelju računajte na vrućinu.  U Zagrebu bi se se temperatura mogla popeti i do 34 stupnja.

Stanje na cestama u četvrtak

Opasnost je od naleta na životinju na kolniku: na autocesti A4 Goričan-Zagreb između čvorova Varaždin i Varaždinske toplice i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kod čvora Vrata, izvijestio je u četvrtak Hrvatski auto-klub.

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Pojačan je promet na gradskim cestama, obilaznicama, te pojedinim graničnim prijelazima.

U vrijeme pojačanog prometa mogući su vožnja u kolonama i povremeni zastoji na pojedinim dionicama državnih cesta i na autocestama, u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta te na dionicama cesta gdje traju radovi.

Večeras 22./23. srpnja od 21 do 5 sati zbog radova zatvara se županijska cesta kroz naselje Plano na području Trogira. Obilazak: od raskrižja Plano (Trogir)- DC8- DC58 Seget- raskrižje DC58 i ŽC6112 Prapatnica-ŽC6112 raskrižje Prgomet-za A1 i obratno.

Danas 22. srpnja od 9 do 17 sati zatvara se državna cesta DC512 Makarska-Ravča od Višnjice do naselja Kljenak. Obilazak: Makarska-Gornje Igrane-županijskom cestom Ž6199, (D512) Šošići-Kozica (D62), te državnom cestom D62, Kozica- Ravča i obratno.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

U pomorskom prometu nema poteškoća. Odgađa se početak plovidbe na međunarodnoj liniji Zadar – Ancona za 2.kolovoza.

Komentari