Jeste li vidjeli ovog 18-godišnjaka? Posljednji put je viđen u Baškoj Vodi

Nestali.hr

Amerikanac Jacob Andrew Lingo (18) nestao je prije 10 dana u Baškoj Vodi. MUP je informaciju o njegovom nestanku objavio na portalu nestali.hr. Naveli su i da je posljednji put u telefonskom razgovoru naveo da se nalazi na području Baške Vode.

Jacob je visok 182 centimetra, ima smeđu kosu i zelene oči.

Kako piše Dalmatinski portal, mladi Amerikanac putuje sam. Planirao je proputovati nekoliko zemalja u osam tjedana nakon završetka škole. Napustio je svoj dom u gradu Philadelphia, Pennsylvania 24. lipnja. U Beč je doputovao idućeg dana. Bio je nekoliko dana u Austriji, a potom je putovao u Švicarsku, Francusku i Italiju. Za to vrijeme bio je u kontaktu s prijateljima i obitelji.

Italiju je napustio 19. srpnja, obitelji je kazao da mu je tamo preskupo. Autobusom je doputovao u Zagreb. Nije imao nikakve posebne planove, a Hrvatsku je izabrao jer su mu rekli da je jeftinija od Italije.

22. srpnja poslao je fotografiju na kojoj se vidi Baška Voda. 25. srpnja kontaktirao je nekoliko članova obitelji. Kazao im je da je u beach baru i da mu je preostalo 300 dolara pa je za 10 dolara za noć unajmio ležaljku kako bi sačuvao nešto novca.

Obitelj mu je na račun uplatila nešto novca, ali se kasnije pokazalo da taj račun uopće nije koristio. To je bio njegov posljednji kontakt s obitelji. Nakon toga njegov mobitel više nije bio aktivan. Operater ne može ući u trag njegovom mobitelu, kaže za Dalmatinski portal obitelj nestalog Jacoba. Nije korištena ni njegova kartica.

Jacob je planirao posjetiti Split i Dubrovnik i potom se vratiti u SAD letom iz Beča 15. kolovoza. Nitko za njega nije čuo još od 25. srpnja.

Komentari