JESTE LI SPREMNI? Nakon paklenih vrućina stiže osjetni pad temperatura! Pogledajte prognozu za Zagreb

Grmljavinsko nevrijeme u Zagrebu, (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Srpanj je počeo, a toplinski val završio, barem u unutrašnjosti Hrvatske. Od subote se lakše diše, no vrućine su i dalje tu. Meteorolog Tomislav Kozarić iz DHMZ-a najavljuje “zamjetniji pad temperatura od utorka”, a detaljniju prognozu donosimo u nastavku.

U Zagrebu će u subotu biti pretežno sunčano i vruće, vjetar će slab do umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura oko 30 °C, u okolnom gorju oko 24 °C. Slično će biti i u nedjelju, ali još toplije uz maksimalnih 33 Celzijevih stupnjeva. Dobra vijest je da će noći i jutra biti svježije pa će temperatura iznositi između 16 i 20. Upozorenja za toplinski val i grmljavinsko nevrijeme nema za zagrebačku regiju ovog vikenda.

Prema najaktualnijoj prognozi DHMZ-a, kiša u Zagrebu izgledna je za utorak i srijedu, no vrlo brzo će se razvedriti.

Prognoza za Zagreb (Screenshot DHMZ)

U ostatku Hrvatske, vikend će obilježiti ljetne temperature. Posebno će vruće biti na Jadranu gdje i dalje stoji upozorenje za toplinski val. Pokoji pljusak moguć je poslijepodne uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na sjevernom dijelu Jadrana bura, u prvom dijelu dana podno Velebita s jakim i olujnim udarima, a prema jugu sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 28 do 33 °C, u Dalmaciji i do 36 °C, izvijestili su iz DHMZ-a.

U utorak stiže promjena

“U danima koji slijede na kopnu će temperatura ponovno porasti i bit će vruće, osobito u ponedjeljak kad će najviše vrijednosti biti na granici toplinskog vala. Prevladavat će sunčano, a u utorak nestabilnije uz vjerojatno mjestimične pljuskove i grmljavinu te sjeveroistočni vjetar.

Na moru i dalje sunčano uz malu do umjerenu naoblaku i toplinski val s velikom opasnosti za zdravlje. Puhat će slaba i umjerena bura, poslijepodne zapadnjak i sjeverozapadnjak. U utorak na sjevernom dijelu, ponajprije u Istri, bit će nestabilnije uz mogućnost pljuskova”, proznoga je meteorologa Kozarića za iduće dane za HRT.


Komentari