JE LI LJETU DOŠAO KRAJ? Meteorolog otkriva: ‘Atmosferski poremećaj nosi nam osjetno svježiji i nestabilan zrak’

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon niza toplinskih valova, u Hrvatsku stiže ozbiljnije osvježenje koje će potrajati do cijeli tjedan. Pljuskovi i niže temperature već su zahvatili sjeverozapad i zapad Hrvatske te gorske krajeve i sjeverni Jadran. Do kraja dana proširit će se i na istok Hrvatske, a sunčano i vruće bit će jedino u Dalmaciji. Nestabilno vrijeme u to područje Hrvatske stići će idući dan kada se očekuju oborine na obali. Za kopno i sjeverni Jadran, DHMZ je u ponedjeljak izdao žuti alarm zbog mogućeg nevremena.

“Sa sjeverozapada nam se približava atmosferski poremećaj, nosi nam osjetno svježiji i nestabilan zrak, koji će se nad našim područjem potom zadržavati veći dio tjedna. Zapravo, ulazimo u razdoblje kad vrućina popušta, a zaostajat će uglavnom još na jugu”, otkrio je za Novu TV meteorolog Darijo Brzoja.

Nestabilno će biti i u ostatku tjedna. Gotovo svaki dan, mogući su lokalni pljuskovi, uz promjenjivu naoblaku u unutrašnjosti zemlje. Bit će i osjetno svježije čemu će doprinijeti vjetar sa sjevera. Najviša dnevna temperatura kretat će se između 20 i 25 stupnjeva. Iza srijede se očekuje više sunce pa bi i temperatura zraka mogla porasti za koji stupanj. No kraj radnog tjedna donosi novu i ozbiljniju promjenu vremena, o kojoj će se detaljnije znati u idućim danima.

Ako ste na ljetovanju, imajte na umu da će idući dani biti nestabilni uz mjestimičnu kišu na Jadranu, a moguće je i nevrijeme u noći na srijedu. Dobra vijest je da će u četvrtak biti sunčanije i toplije.


Komentari