JAKA KIŠA STVARA PROBLEME: Gužva na zagrebačkoj obilaznici, a ako idete na more imajte na umu ovo!

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Oborine otežavaju i usporavaju promet diljem Hrvatske, a zbog jakog vjetra u priobalju iz HAK-a pozivaju vozače na oprez i strpljenje jer se tijekom dana očekuju gužve na autocestama kao i graničnim prijelazima.

Gužva na obilaznici Jankomir i Lučko

Povećana je gustoća prometa na autocestama A1 između čvorova Lučko i Otočac u smjeru mora, A3 Bregana-Lipovac, na zagrebačkoj obilaznici između čvorova Jankomir i Lučko u smjeru Lipovca te A2 Zagreb-Macelj, u smjeru Zagreba.

Pred naplatnim postajama Lučko i Demerje za sada nema dužih čekanja.

Ako idete na more, naoružajte se strpljenjem

Tijekom dana poteškoće u prometu zbog veće gustoće prometa moguće su duž jadranske obale na prilazima turističkih gradova i mjesta, na Istarskom ipsilonu, većini graničnih prijelaza sa Slovenijom i Mađarskom na ulasku te Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na izlasku, u trajektnim lukama i pristaništima, riječkoj i zagrebačkoj obilaznici, Krčkom mostu, te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi prema privremeno postavljenoj signalizaciji.

Vjetar i jaka kiša stvaraju probleme

Zbog vjetra, na dionici Jadranske magistrale Senj-Karlobag zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. Zbog vode na kolniku u podvožnjaku prekinut je promet na DC517 u Belom Manastiru. Obilazak je ŽC4293 Šećerana Šumarine.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će u subotu do 14 sati te u nedjelju od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i na državnoj cesti DC1.

U pomorskom prometu nema poteškoća. Zbog najave loših vremenski uvjeta, orkanska bura, danas je otkazano putovanje na relaciji Pula-Susak-Mali Lošinj-Ilovik-Silba-Zadar i obratno. Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Komentari