IZGRADNJA ŠESTINSKOG ROTORA: ‘Posljednji Bandićev spomenik’ trebao bi biti gotov do ljeta

Izgradnja rotora u Šestinama (foto: Screenshot Radio Sljeme)

ZET je objavio kako od ponedjeljka, 16. svibnja do ponedjeljka, 30. lipnja u 20 sati, oba autobusna stajališta Šestine – centar bit će izmještena 150 metara sjeverno u smjeru Mihaljevca.

Razlog je izgradnja kružnog toka na raskrižju Šestinski vijenac/Šestinska cesta/Šestinski trg, javljaju iz ZET-a i navode kako stajalište koristi autobus linije 102 (Britanski trg – Mihaljevac).

Podsjetimo, riječ je o projektu vrijednom devet milijuna kuna koji za cilj ima smanjiti gužve u tom dijelu grada. Riječ je o naslijeđenom projektu iz ere bivšeg gradonačelnika, a sporno pitanje u cijeloj izgradnji bilo je postavljanje fontane.

Iako je aktualna gradska vlast pokušala stopirati izgradnju fontane, nije im uspjelo jer Zakon o javnoj nabavi to ne dopušta osim ako se ne zaustavi cijeli projekt.

Iako još uvijek nije poznato kada će rotor biti gotov, prema najavama iz veljače, otvorenje bi trebalo biti tijekom ljeta što će vjerujemo privući veliku pozornost s obzirom da se o rotoru s fontanom govori kao o ‘posljednjem Bandićevom spomeniku’ u Zagrebu.

Komentari