Izgleda da građani i dalje nepotrebno obnavljaju javne vozne parkove: Jedan je župan odlučio kupiti novo vozilo, ali će zadržati i staro?

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Izgleda da će građani financirati još jedan vozni park, ovoga puta onaj koji stvara požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. Naime, Tomašević je u nabavku novog automobila krenuo bez da se odrekne onog starog, u iznosu od oko 300,000 kuna, piše telegram.hr.

Točan iznos koji je platio Alojz Tomašević za svoj novi automobil nije poznat, a novim limenim ljubimcem odlučio se počastiti 10 mjeseci prije isteka mandata.

Kako doznaje Telegram, automobil je kupljen na operativni leasing i to na 60 mjeseci s ratom od 3.158,83 kuna (s PDV-om).

Tomašević je već u siječnju nepravomoćno osuđen za nasilje u obitelji zbog tjelesnih ozljeda nanesenih supruzi na 10 mjeseci kazne zatvora i to s rokom kušnje od dvije godine. Zbog iste osude izbačen je iz HDZ-a, no na poziciji župana i dalje je ostao.

Novinar Telegrama, Drago Hedl, piše o tome kako je “zanimljivo da županija, nakon što je nedavno kupljen novi službeni automobil za župana Tomaševića, nije prodala stari, također Škodu Superb, već ga je od leasing kuće otkupila za 55.400 kuna, ”s ciljem daljnjeg korištenja”. Nova kupnja pravdana je uštedom na popravku, pa nije jasno zbog čega se onda zadržava i staro vozilo za koje će se očito trebati platiti i taj popravak.

Komentari