IZDANO UPOZORENJE ZA ZAGREBAČKU REGIJU: Navečer stiže nevolja sa sjeverozapada, maknite aute ispod stabala i sklonite veš s balkona

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je u nedjelju crveno upozorenje zbog iznimno visoke temperaturu u splitskoj regiji, dok su zbog toplinskog vala i mogućnosti nevremena izdana narančasta upozorenja za više regija, na sjevernom Jadranu i u središnjoj Hrvatskoj.

U splitskoj regiji očekuje se vrlo topla noć i vrlo vrući dan, a maksimalna temperatura popet će se iznad 35 stupnjeva Celzijevih.

“Poduzmite mjere, očekuju se ekstremno visoke temperature. Zaštitite sebe, djecu i starije. Postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih tijela. Mogući su kvarovi na pojedinim infrastrukturama”, navodi DHMZ u preporukama građanima.

U zagrebačkoj regiji na snazi je žuto upozorenje jer su mjestimice mogući olujni udari jugozapadnog i zapadnog vjetra te navečer sjeverozapadnog vjetra. 

Narančasta upozorenja izdana su za područja osječke, gospićke, riječke, kninske i dubrovačke regije. U osječkoj regiji je uz vrlo vruć dan s maksimalnim temperaturama iznad 36 stupnjeva, moguće lokalno grmljavinsko nevrijeme.

U gospićkoj regiji očekuju se mjestimice olujni udari jugozapadnog vjetra s najjačim udarima vjetra većim od 55 kilometara na sat. Mjestimice je moguće i grmljavinsko nevrijeme, ponajprije u Gorskome kotaru. U riječkoj regiji, uz visoke temperature, moguće je mjestimice jako jugo i jugozapadni vjetar te izraženije grmljavinsko nevrijeme.

Na području kninske i dubrovačke regije očekuje se toplinski val, a u kninskoj regiji maksimalna temperatura mogla bi prijeći 36 stupnjeva Celzijevih.


Komentari