IMAMO DOBRE VIJESTI: Planirate na produženi vikend? Evo kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL/ Ilustracija

Nakon hladno i tmurnog proljeća, s prvim danom lipnja ušli smo u jedno od dugotrajnijeg razdoblja stabilnog i ugodno toplog vremena.  U četvrtak se slavi katolički blagdan Tijelovo, pa su brojni Hrvati odlučili spojiti ugodno s korisnim te su produžili vikend.

Dobra vijest je da će nas vrijeme itekako poslužiti, a zbog visokog UV indeksa dobro će i doći zaštita od sunčeva zračenja. Noći će biti posvuda svježije stoga nemojte zaboraviti jaknu ako se spremate put.

“U drugom dijelu ovog tjedna val topline zahvatit će Sredozemlje, vjerojatno i zapadne obale Jadrana. U Hrvatskoj će vrućina uglavnom izostati no zatopljenje će se osjetiti, osobito u unutrašnjosti kao kontrast neuobičajeno hladnim svibanjskim danima”, prognoziraju iz DHMZ-a.

Do nedjelje sve toplije

U četvrtak će diljem Hrvatske biti pretežno sunčano. Uz lokalno jači razvoj oblaka poslijepodne u gorskim krajevima te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije mala vjerojatnost za poneki pljusak. Vjetar u unutrašnjosti slab. Na Jadranu ujutro burin, potom do umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar. Najniža temperatura na kopnu od 7 do 12, na Jadranu od 14 do 18, a najviša dnevna uglavnom između 23 i 28 °C.

Vrijeme će nas poslužiti u Zagrebu, pa će na Tijelovo biti pretežno sunčano uz uglavnom slab vjetar. Najniža temperatura između 10 i 13, a najviša dnevna oko 26 Celzijevih stupnjeva.

Stabilno vrijeme nastavit će se i u idućim danima, a temperatura će do vikenda dosegnuti prave ljetne vrijednosti.


Komentari