Idealan kraj veljače! Zaboravite na kapute, do kraja mjeseca uživamo u suncu i proljetnim temperaturama

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Kako je veljače započela, tako će i završiti, u južini. Iako smo prošli tjedan nosili kapute, tijekom ovog vikenda on vam neće biti potreban jer će se temperatura penjati i do 20 Celzijevih stupnjeva. Sunce i proljetne temperature mnoge će izmamiti na kavu za van, ali i rekreaciju. Stoga, ako ste u prilici, dane iskoristite za šetnju ili vožnju biciklom jer cijelu Hrvatsku očekuje suho i stabilno vrijeme. Isto tako, minusi u jutarnjim i noćnim satima će izostati. Najpoznatiji hrvatski meteorolog Zoran Vakula kaže kako je ovo jedna od toplijih veljača u povijesti, no ne i ekstremna kao prošle godine.

Što nas očekuje diljem zemlje:

Prevladavat će sunčano, uz najvišu dnevnu temperaturu zraka uglavnom između 18 i 23 Celzijeva stupnja, ponegdje još i viša. Ujutro su lokalno mogući magla i niski oblaci, vjerojatnije u kotlinama, uz rijeke te na dalmatinskim otocima. Vjetar većinom slab jugoistočni i jugozapadni.

Ugodno vrijeme nastavit će se i u petak, a ujutro i dio prijepodneva mjestimice moguća magla i niski oblaci. Vjetar slab, na Jadranu do umjeren sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura između 0 i 6, na Jadranu od 6 do 11, a najviša dnevna uglavnom između 16 i 21 °C.

Zagreb: 

Bit će sunčano uz slab vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 1 do 5, a najviša dnevna između 18 i 20 °C.

Što nas očekuje na proljeće:

Očekuje se da će hladna fronta, koja sa sobom nosi oluje, ostati aktivna i početkom proljeća, najavljuju meteorolozi AccuWeathera. Oluje putovati preko Francuske, a zatim u Italiju pa sve do Balkana, posebno tijekom ožujka. Meteorolozi AccuWeathera napominju da je ovo neobičan obrazac za proljeće jer se oluje obično u to doba godine premještaju prema sjeveru kontinenta.

“Ova južna olujna staza oslabit će do kraja proljeća, ali će do svibnja nanijeti štete jugu kontinenta”, rekao je viši meteorolog AccuWeathera Tyler Roys. Dodao je i kako se u regiji do svibnja očekuje mnogo padalina zbog čega u pojedinim područjima postoji opasnost od poplava.


Komentari