I dalje je za sav promet zatvorena dionica autoceste A1 između čvorova Lučko i Jastrebarsko

Foto: Damir Krajac / CROPIX

I dalje je za sav promet zatvorena dionica autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Lučko i Jastrebarsko, u smjeru Dubrovnika. Vozila koja prometuju u smjeru Dubrovnika, odnosno Rijeke, mogu se na autocestu uključiti na čvoru Jastrebarsko, javljaju iz HAK-a u 7:04 sati.

Podsjetimo, sinoć je nakon utakmice na Maksimiru na autocesti zavladao pravi kaos, a prema policijskom izvješću, navijači Hajduka namjerno su blokirali promet što je dovelo do sukoba.

Incident se dogodio oko 21.35 sati dok je policija pratila oko 1600 navijača u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu.

Navijači su se oglušili na policijska upozorenja i naredbe te je nekoliko stotina njih napalo policiju, koja je upotrijebila sredstva prisile te je kolona stavljena pod nadzor.

Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno 10-tak policijskih službenika. Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti.

 

Komentari