HZZO izdao važno upozorenje: ‘Ne nasjedajte na osobe koje se lažno predstavljaju!’, Zagrepčanka prijavila sumnjivi telefonski poziv

HZZO

Iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) u četvrtak su upozorili građane da ne nasjedaju na pokušaje telefonskih prijevara gdje prevaranti nude razne usluge i aparate.

Poručuju kako HZZO obavlja samo one poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama.

Ističu kako se djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom, niti preporukom bilo kakvih proizvoda.

Prijavite policiji

Pozvali su građane koji se nađu u takvoj situaciji da pokušaj prijevare odmah prijave policiji. Naime, ponavljaju se pokušaji prijevare od osoba koje se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a te telefonskim putem nude određene usluge i proizvode.

Jedna je Zagrepčanka primila poziv sa skrivenog broja koja se predstavila kao djelatnik HZZ-a i nudila pojas za vratnu kralježnicu te da ju je HZZO odabrao kao jednu od tisuću osiguranika. Osoba se nije željela predstaviti imenom i prezimenom, te je komunicirala neljubazno i verbalno agresivno.

Više dojava

Prijašnjih godina bilo je više dojava građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, tražeći čak novčani polog i pin bankovnih kartica.


Komentari