HŽ UPOZORIO NA MOGUĆA KAŠNJENJA: Idete li idućih tjedan dana na posao vlakom, krenite ranije

foto: Nikola Cutuk/PIXSELL, Ilustracija

Hrvatske željeznice izvijestile su u petak da će zbog remonta, lijevi kolosijek pruge državna granica – Savski Marof – Zagreb GK biti zatvoren za promet između Zaprešića i Dobove od danas, 4. lipnja, u 22,20 sati do iduće nedjelje, 13. lipnja, u 23,50 sati.

“Na toj dionici dana 4., 5., 6., 12. i 13. lipnja vlakovi će voziti jednim kolosijekom zbog čega su moguća kašnjenja”, navode iz HŽ Infrastrukture.

Danima 7., 8., 9., 10. i 11. lipnja putnike će prevoziti autobusi prema rasporedu objavljenom na mrežnim stranicama HŽ Infrastrukture, a ostali će vlakovi voziti po jednome kolosijeku te su moguća kašnjenja pojedinih vlakova.

Radovi se izvode na pružnoj dionici Zagreb Zapadni kolodvor – Savski Marof, odnosno na kolodvoru u Savskom Marofu.


“Planirani su radovi na zamjeni skretnica, signala i opreme kontaktne mreže te radovi na izgradnji uređenih površina za pristup putnika. Također, planirani su i radovi na željezničko-cestovnom prijelazu u kolodvoru Savski Marof”, navode iz HŽ-a.

Dodaju kako će se radovi na poddionici Podsused Tvornica i Zaprešić nastaviti sredinom srpnja. Radovi na toj pružnoj dionici dugoj 17,8 kilometara vrijedni su 365,7 milijuna kuna, a veći dio se financira iz kredita Svjetske banke.

Završetak cjelokupne obnove očekuje se na ljeto 2022. godine, a nakon toga vlakovi će na toj dionici prometovati brzinom od 120 kilometara na sat te će sigurnost i interoperabilnost željezničkog prometa biti veća, smanjit će se troškovi održavanja pruge i poboljšat će se mogućnost prijevoza većeg broja putnika u dnevnom prometu.

Komentari