HLADNO, TOPLO, VRUĆE: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje u ponedjeljak

Foto: Pixsell

U noći s nedjelje na ponedjeljak i u ponedjeljak ujutro u Zagrebu će biti umjereno do pretežno oblačno, a moguće je i vrlo malo kiše. Popodne pretežno sunčano. Umjeren sjeveroistočni vjetar prijepodne će oslabjeti. Najniža temperatura zraka od 17 do 19, a najviša dnevna oko 29 °C.

Ponedjeljak će na istoku Hrvatske početi toplijim jutrom od nedjeljnog zbog oblačnije noći te umjerenog sjevernog i sjeverozapadnog vjetra, koji će prijepodne oslabjeti, a i oblaci će se brzo razići te će uz uglavnom sunčano vrijeme najviša dnevna temperatura biti između 28 i 31 °C.

U središnjoj Hrvatskoj manje toplo, uz izostanak vrućine. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će od 16 do 18 °C, a najviša poslijepodnevna između 27 i 29 °C. I pritom ujutro često povećana naoblaka nakon koje slijedi razvedravanje, uz vjetar uglavnom slab sjeverni i sjeveroistočni.

Danju manje toplo bit će i u gorju, gdje će također u jutarnjim satima biti dosta oblaka, rijetko i uz poneku kap kiše. Popodne obilje sunca kojeg će na sjevernom Jadranu biti cijeli dan. Umjerenu buru, koja će puhati uglavnom kratkotrajno ujutro i to podno Velebita, danju će zamijeniti slab vjetar s mora.

U Dalmaciji i dalje vedrina i vrućina. Nakon ponegdje i vrlo tople noći danju će temperatura porasti na vrijednosti između 32 i 36 °C, koliko može biti ponegdje u unutrašnjosti pa će na snazi biti upozorenje na toplinski val.

Podjednako i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će more temperature oko 26 °C biti mirno ili malo valovito, ujutro još ponegdje na otvorenom i umjereno valovito, budući da će umjereno jugo prijepodne sasvim oslabjeti, piše HRT.


Komentari