HITAN POZIV! Grad Zagreb uputio važnu poruku sugrađanima, ovo biste trebali znati

Foto: Nera Simic / CROPIX

Grad Zagreb poziva sve sugrađane korisnike mjere dodjele novčane pomoći za obnovu nekretnina oštećenih u potresu na području Grada Zagreba koji su u obavezi dostaviti izvješće o namjenskom korištenju sredstava, i koji to još nisu napravili, da ga dostave ili da podnesu zahtjev za produženje roka za njegovo podnošenje.

Naime, tijekom 2020. i 2021. godine, Grad Zagreb raspisao je tri javna poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu novčane pomoći za obnovu nekretnina oštećenih u potresu na području Grada Zagreba, temeljem odluke Gradske skupštine.

Na sva tri javna poziva pristigle su 1.644 prijave od kojih je odobreno 1.083 novčanih pomoći (761 obiteljska kuća i 322 stana) u ukupnom iznosu od 41.778.147,35 kuna. Rok za dostavu dokaza o namjenskom korištenju sredstava je, uz zatraženo produljenje roka, tri godine od dana isplate novčane pomoći.

Korisnicima novčanih pomoći koji su se našli u ovoj teškoj situaciji Grad Zagreb nastoji pomoći najviše što može te ih gradski službenici kontaktiraju prije isteka roka kako bi izvješće dostavili na vrijeme.

Ako ga zbog objektivnih razloga nisu u mogućnosti dostaviti, upućuje ih se na mogućnost podnošenja zahtjeva za produžavanje roka, nakon čega se sklapa dodatak ugovoru. Sve zamolbe za produženje roka su prihvaćene te je do sada sklopljeno 177 dodataka ugovoru.

Nažalost, unatoč pokušajima, Grad Zagreb s određenim brojem korisnika nije uspio stupiti u kontakt radi sklapanja dodatka ugovoru. U takvim slučajevima, po isteku roka za dostavu izvješća o namjenskom trošenju sredstava, Grad je dužan tražiti povrat sredstava aktiviranjem bjanko zadužnica koje su sredstvo osiguranja.

Kako bismo izbjegli ovu situaciju, pozivamo sve sugrađane korisnike ove mjere kojima je istekao rok za dostavu izvješća, a time i rok za podnošenje zahtjeva za produženjem roka, da dostave izvješće o namjenskom korištenju novčane pomoći najkasnije do 28. veljače 2023. godine na adresu Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje ili u Pisarnicu Gradske uprave na Trg S. Radića 1.

Za sve dodatne informacije sugrađani se također mogu obratiti na brojeve telefona 01/6101171 ili 01/6166096 svakim radim danom od 9 do 14 sati ili na e-mail adresu: [email protected].


Komentari