OPET ‘GORI’ IZMEĐU ZAGREBA I KARLOVCA! HAK upozorava: Mogući su odroni, na autocesti je pas, sklisko je i mokro

Gužva na naplatinim postajam Lučko (foto: Damir Krajac / CROPIX)

Životinja (uočen je pas) na autocesti A5 oko 43+000 km između čvora ČEPIN i čvora ĐAKOVO. Mole se korisnici za dodatan oprez.

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski. Zbog povremeno jakih pljuskova kiše moguće je naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku. Mogući su odroni.

Pojačan promet očekujemo tijekom dana na gradskim cestama i obilaznicama, pojedinim autocestama, prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima.

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će na važnijim državnim cestama u Istri i priobalju dana 5. kolovoza od 14:00 do 23:00 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče: povećana gustoća prometa između naplatne postaje LUČKO i čvora KARLOVAC u smjeru Dubrovnika.

Najava prekida prometa za dan 5. kolovoza 2021.god:

dana 5. kolovoza zbog proslave 26. VRO “Oluja” privremeno se za sav promet zatvaraju dionica državne ceste DC33 u Kninu od tvornice Knauf do Trga Oluje (obilazak: ŽC 6058 Orlić-Biskupija i obrnuto) te državna cesta DC1 (obilazak: DC33/001 Ulica kralja Tomislava-ŽC 6080 Ulica Domovinskog rata i obrnuto.

PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA

A1 Zagreb-Split-Ploče:

do 31. kolovoza između 20:00 i 07:00 sati svakodnevno (osim subotom i nedjeljom), zbog izvanrednog prijevoza, kratkotrajno (maksimalno 15 min) se obustavlja promet na čvoru Žuta Lokva.

A3 Bregana-Lipovac:

od 04. do 06. kolovoza 2021. god. od 22:00 do 24:00 sata, u jednom noćnom terminu u maksimalnom trajanju do 15 (petnaest) minuta, bit će prekinut promet u zoni čvora Slavonski Brod-zapad i na glavnoj trasi autoceste u smjeru Bregane;
do 10. rujna zbog sanacije nadvožnjaka u čvoru Lučko vozi se po dva sužena traka u oba smjera, uz ograničenje brzine na 60 km/h, privremena prometna regulacija je i na Jadranskoj aveniji;
zbog radova na nadvožnjaku Rugvica između 49.+400 km i 49.+600 km vozi se uz privremenu regulaciju prometa, u smjeru Lipovca po dva sužena prometna traka.

A7 GP Rupa- Rijeka-Žuta Lokva:

Na čvoru Sveti Kuzam zbog oštećenog kolnika u smjeru Krčkog mosta, vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h.
ZATVORENE CESTE ZBOG RADOVA:
DC2 Josipovac-Bizovac-Normanci (do 31.prosinca);
DC6 u Karlovcu – Ulica Borlin (do 31.10.2021. god.);
DC14 Andraševec-Bračak (do 1. rujna);
DC22 u Križevcima;
DC36 u mjestu Pisarovina (do 10. studenog do 17:00 sati);
DC56 Drniš-Gornji Muć u naselju Donje Postinje (općina Muć) (do 15. listopada);
DC57 u Vukovaru (do 20. rujna);
DC544 u mjestu Gudovac kod Bjelovara (do 15. studenog).

Zbog kvara na dalekovodu prekinut je promet na županijskoj cesti ŽC4106 Krndija-Punitovci.

Zbog sanacije klizišta privremeno se zabranjuje promet vozilima čija ukupna masa prelazi 20 tona te vozilima čija ukupna širina prelazi 2,6 metara na dijelu DC3 nedaleko naselja Dubravci u Općini Netretić.

Obilazak: A1 – čvor Karlovac – čvor Bosiljevo i obratno. Za kategorije vozila na koje se odnosi zabrana, a prometuju cestom DC3 iz smjera Karlovca do Duga Rese, obilazak je cestama DC23 i DC42, te ponovno autocestom A1 s uključenjem u čvoru Ogulin. Na državnim cestama DC23 i DC42 dodatno je ograničenje za vozila čija visina prelazi visinu 4,5 m.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista pa vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.


Komentari