HAK poziva na oprez u prometu: Evo i stanja na autocestama prema Zagrebu

Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX

Petak na cestama zahtjeva oprez, javlja HAK. Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, te se vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Mjestimice (pogotovo u unutrašnjosti Like i Dalmacije) potreban je oprez i zbog magle i smanjene vidljivosti na cestama. Uz to, kolnici su na nekim mjestima vlažni i skliski.

Regulacija prometa autocesta prema Zagrebu

Putujete li iz ili prema Zagrebu autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče, korisno je znati kako se u smjeru Dubrovnika tunelima Grič i Plasina vozi dvosmjerno jednom tunelskom cijevi zbog radova do 25. studenog.

Isto se tako trenutno vozi i kroz tunel Malu kapelu u smjeru Dubrovnika zbog radova, koji će ipak završiti ovu subotu.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, radovi na nadvožnjaku u Čvoru Zaprešić, trajati će do 2. prosinca, te se zbog njih vozi jednosmjerno prema Zaboku po DC1. U smjeru Zagreba, promet po Aleji Bologne zatvoren je za sva vozila, te se vozi obilaznicom preko centra Zaprešića i čvora Jankomir.

Isto tako zbog izvanrednog održavanja, čvor Krapina u smjeru Zagreba, bit će zatvoren za sva vozila, a obilazak će ići preko D1 Velika Ves-Švaljkovec.

Na  A3 Bregana-Lipovac, radovi (koji traju do 20. studenog) na zagrebačkoj obilaznici, kod čvora Lučko između 19.km i 19.+515 km u oba smjera vozi se po dva sužena traka uz ograničenje brzine 60 km/h. Servisni kolnik iz smjera Bregane prema Zagrebu i iz Zagreba prema Lipovcu je sužen, a očekuju se i kraći zastoji i koline.

Na A6 Rijeka- Zagreb. 15./16. te 16./17. studenoga prekida se promet u smjeru Zagreba, između 22:00 i 05:00 ujutro zbog radova između čvorova Kikovica i Delnice.

Potom, 22./23. i 23./24. studenoga od 22:00 do 05:00 ujutro prekida se promet u smjeru Rijeke  zbog radova između čvorova Bosiljevo 1 i Vrbovsko.

Komentari