Grad Zagreb objavio termine za upis u dječje vrtiće, evo na što trebate obratiti pažnju

Ilustracija: Pixabay

Grad Zagreb je za što jednostavniji upis djece u dječje vrtiće, omogućio uslugu e-Upisi u dječje vrtiće, uz pomoć koje iz svog doma možete podnijeti zahtjev za upis djeteta u odabrani dječji vrtić kojem je osnivač Grad Zagreb.

Prije podnošenja zahtjeva za upis djeteta u dječji vrtić molimo da proučite Obavijest o upisu djece rane i predškolske dobi u programe predškolskog odgoja i obrazovanja za pedagošku godinu 2022./2023. na području Grada Zagreba koja se nalazi ovdje.

U sklopu navedene Obavijesti nalazi se i popis dokumenata koje je potrebno priložiti uz zahtjev za upis djeteta.

Popis dječjih vrtića kojima je osnivač Grad Zagreb možete vidjeti ovdje.

Od 11. do 24. svibnja

Zahtjev za upis djeteta roditelj/skrbnik djeteta podnosi od 11. do 24. svibnja 2022. isključivo putem elektroničke prijave, samo jednom gradskom dječjem vrtiću, u pravilu prema mjestu stanovanja (primarni izbor), s mogućnošću odabira drugog gradskog dječjeg vrtića kao alternativne opcije.

Zahtjev za upis djeteta u dječji vrtić podnosi se isključivo putem Portala Moje ZG e-usluge, i to na poveznici e-VRTIĆI koja će biti aktivna od 11. do 24. svibnja 2022.

Za elektroničku predaju zahtjeva neophodno je posjedovati:
– NIAS vjerodajnicu značajne ili visoke razine sigurnosti za prijavu u sustav,
– adresu elektroničke pošte (e-mail) ili/i osobni korisnički pretinac u sustavu e-Građani.

Više o sustavu e-Građani i kako koristiti usluge u sustavu e-Građani možete vidjeti na poveznici, a listu prihvatljivih vjerodajnica značajne ili visoke razine sigurnosti možete vidjeti ovdje.

Za podršku i pomoć pri podnošenju zahtjeva, roditelji/skrbnici mogu se obratiti odabranom dječjem vrtiću tijekom radnog vremena, putem telefona ili e-pošte.

Uz navedeno, s ciljem osiguravanja potrebne tehničke podrške u korištenju aplikacije tijekom postupka upisa otvoren je Helpdesk, odnosno adresa elektroničke pošte na koju se roditelji mogu obratiti za eventualnu pomoć: [email protected]


Komentari