Fotografi, pozor: Prijavite se na natječaj i osvojite jednodnevni seminar s Damirom Hoykom

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Otvoren je natječaj za besplatan jednodnevni fotoseminar i radionicu Fotosofia Day, koji će se pod vodstvom fotografa Damira Hoyke održati 19. listopada u zagrebačkom Arena Centru.

Na natječaj, otvoren do 10. listopada,  mogu se prijaviti foto amateri i profesionalci iz cijele regije, a odabrat će se njih 15. Detalji o prijavi nalaze se na www.fotosofia.info

Seminar je koncipiran kao jednodnevna verzija šestodnevnog seminara Fotosofia, i svojevrsna je prilika polaznicima da iskuse kako izgleda život profesionalnog fotografa.

Predviđena su predavanja i prezentacije o kompoziciji kadra, izražajnim sredstvima fotografije, o svrsi postojanja fotografije i njezine uporabne vrijednosti.

Fotografirat će se na temu  ‘Kreativna fotografija’, ‘Moj doživljaj’ i ‘Street Style’, nakon čega će se napraviti ekspertiza fotografija koje su polaznici snimili

Po riječima inicijatora seminara, fotografa Damira Hoyke, niz seminarista koji su prije nekoliko godina pohađali seminar u Arena Centru poslije je završilo i šestodnevni seminar, a neki od njih doći će i na ovu radionicu – kao savjetnici novim polaznicima.

“Svrha Fotosofia projekata je da polaznike poduči fotografiji, ali i da ih poveže novim poslovnim i prijateljskim vezama”, ustvrdio je u povodu novog seminara.

Hoyka je 1996. objavio esej Fotosofia, pokušavajući odgovoriti zašto postoji fotografija, što je to umjetnička fotografija i treba li u njoj odgonetnuti ‘autorovu poruku’ ili pronaći svoju.

Namjera mu je bila podijeliti s publikom svoj pogled na fotografiju, a potom je Fotosofia kroz seminare od 2006. omogućila ljubiteljima fotografije i praktično iskustvo profesionalnog života jednog fotografa.


Komentari