FOTO/VIDEO ZIMA SE NAKRATKO VRATILA U Zagrebu pada snijeg, evo kada nas očekuju ljepši dani

Foto: Zagreb.info/ Ilustracija

Početak travnja donio nam je veliku promjenu vremena. Zahlađenje i oborine neugodno su iznenađenje za većinu Hrvatske ovog vikenda.

U Zagrebu će u subotu biti većinom oblačno, povremeno s kišom te susnježicom i snijegom, a na Sljemenu je moguć i tanji snježni pokrivač. Vjetar  će slab do umjeren sjeverni. Temperatura zraka uglavnom od 2 do 5 °C, izvijestili su iz DHMZ-a. Na Livecam-u se vidi da se Sljeme već lagano zabijelilo, a snijeg i dalje pada.

Screenshot

Snijeg pada i u gradu te okolici, što se vidi iz videa:

 

 

Ništa bolja prognoza ne očekuje nas u nedjelju. Puno oblaka uz kišu i susnježicu, obilježit će kraj vikenda. Razvedravanje se očekuje prema kraju dana. Najniža temperatura između -1 i 2, a najviša od 7 do 9 Celzijevih stupnjeva.

Dobra vijest je da razvedravanje stiže početkom idućeg tjedna, a s njim i rast temperatura, u skladu s prosječnim vrijednostima za doba godine. Dostupne podatke za Zagreb iz Državnog hidrometeorološkog zavoda pogledajte ovdje:

Screenshot

Podsjetimo, zbog promjene vremena koja je obilježila kraj ožujka DHMZ je objavio priopćenje u kojem, između ostalog, navode sljedeće:

“Prema kraju tjedna s odmicanjem ciklone dalje na istok, postupno će pritjecati hladan zrak sa sjevera Europe te će zahladiti. Uglavnom u gorskim predjelima može biti i susnježice te snijega, a zatim uz smirivanje te razvedravanje ponovno raste vjerojatnost za pojavu mraza. U skladu s promjenom vremena i očekivanim opasnim vremenskim pojavama, savjetujemo redovito praćenje vremenske i agrometeorološke prognoze te osobito upozorenja na našim mrežnim stranicama”.


Komentari