(FOTO) ‘DEČKI SU BILI VRIJEDNI’ Zasukali su rukave i bacili se na posao da bi svima Jarun bio ljepši!

Foto: RSC Jarun

Ustanova Upravljanje sportskim objektima zadužena je za površinu RSC-a i tamo redovito održava okoliš, kako bi spriječila moguću ugrozu sigurnosti korisnika.

Ovo područje ispunjeno je dječjim parkovima, sportskim igralištima, šetnicama, rolerskim i biciklističkim stazama, sjenicama, ali i plažom za invalide. A ovih je dana tamo održana prava radna akcija. Iz RSC-a Jarun objasnili su za Zagreb.info o čemu se radi.

“Tijekom studenog i prosinca na Jarunu je provedena sanitarna sječa i orezivanje stabala topola koja su bila suha i trula, odnosno nisu bila zdrava, te su predstavljala opasnost za građane i imovinu, obzirom da su se nalazila na područjima gdje se zadržava i kreće veći broj ljudi, ali i parkiraju vozila i kamperi”, kažu nam.

 

Za svako uklonjeno stablo posadili su zato adekvatnu zamjensku sadnicu. Tako su “vrijedni dečki” proteklog vikenda tamo zasadili 20 novih sadnica platana i jasena, umjesto starih, trulih topola koje su uklonjene.

“Sve aktivnosti provedene su u koordinaciji s Odsjekom za zelene površine pri Gradskom uredu za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, a sljedeća sanitarna sječa, odnosno orezivanje nezdravih stabala i sadnja novih sadnica predviđena je za kraj prvog kvartala ove godine”, zaključili su.


Komentari