Ferrero priznao propuste, obustavljaju proizvodnju u Belgiji

Foto: Ferrero

Tvornica u Belgiji koja proizvodi Kinder čokolade, a koja je u vlasništvu Ferrera, mora se zatvoriti nakon što je povezana s desecima slučajeva salmonele.

Belgijsko tijelo za sigurnost hrane AFSCA također je naredilo povlačenje svih Kinder proizvoda proizvedenih u tvornici u belgijskom Arlonu.

Slučajevi sumnje na salmonelu povezani s Kinder čokoladom prijavljeni su u nekim zemljama, uključujući Hrvatsku, SAD, Veliku Britaniju, Njemačku, Francusku i Belgiju. Ferrero se ispričao i priznao propuste.

Ferrero obustavlja proizvodnju

“U kontekstu nastavka istraživanja slučajeva salmonele u suradnji s nadležnim tijelima za sigurnost hrane, Ferrero obustavlja proizvodnju u svojem postrojenju u Arlonu, Belgija.

Stupajući na snagu odmah, proizvodi Kinder Surprise 120 g, Kinder Happy Moments, Kinder Mini Mix 133 g, Kinder Surprise Maxi 100 g i Kinder Schoko-Bons, proizvedeni u Arlonu, povlače se.

Ferrero priznaje da je bilo internih neučinkovitosti koje su dovele do kašnjenja u pravodobnom pronalaženju i dijeljenju informacija. To je utjecalo na brzinu i učinkovitost istrage. Tvornica će se ponovno otvoriti tek nakon odobrenja nadležnih tijela.

Ovim povlačenjem pogođeni su samo Kinder proizvodi proizvedeni u Arlonu, u Belgiji. Tvornica Arlon proizvodi oko 7% ukupne količine Kinder proizvoda proizvedenih u svijetu na godišnjoj razini. Na lokalnoj razini provest će se rješenja kako bi se potrošačima omogućio povrat proizvoda.

Ovo je jedina i ispravna odluka koju smo mogli poduzeti kako bi se osigurala maksimalna razina sigurnosti hrane i eliminirao rizik daljnje kontaminacije.

Duboko smo ožalošćeni ovom situacijom. Želimo se iskreno ispričati svim svojim potrošačima i poslovnim partnerima te zahvaliti nadležnim tijelima za sigurnost na dragocjenoj pomoći. Sigurnost hrane, kvaliteta i briga za potrošače temeljne su vrijednosti koje njegujemo od samog osnutaka kompanije Ferrero. Ovaj ozbiljan događaj zadire u srž onoga za što se zalažemo i poduzet ćemo sve potrebne korake kako bismo zadržali puno povjerenje naših potrošača”, stoji u objavi koju prenosi Index.hr.

Komentari