DRŽAVNI INSPEKTORAT U AKCIJI Upozoravaju: Nemojte kupovati s ove web stranice!

Foto: Pexels

Državni inspektorat utvrdio je “ozbiljne štete kolektivnim interesima i pravima potrošača prilikom sklapanja ugovora na daljinu putem internet stranice Originalshrvatska”.

“Obavještavamo potrošače da je Državni inspektorat temeljem zaprimljenih predstavki potrošača i provedenih istražnih radnji utvrdio da postoji rizik od ozbiljne štete kolektivnim interesima i pravima potrošača prilikom sklapanja ugovora na daljinu putem internet stranice https://www.originalshrvatska.co/, s obzirom na to da nije poznat identitet trgovca odnosno osobe koja putem predmetne internetske stranice oglašava i prodaje proizvode, čineći pri tome i druge povrede odredbi Zakona o zaštiti potrošača”, stoji u objavi Državnog inspektorata.

Nije poznat identitet trgovca

Iz Državnog inspektorata upozoravaju kupce da navedena web stranica ne poštuje odredbe zakona o Zaštiti potrošača.

“S obzirom na sve češće povrede u digitalnom okruženju, Zakonom o zaštiti potrošača, koji je stupio na snagu 28. svibnja 2022. godine, propisane su ovlasti tržišne inspekcije Državnog inspektorata vezano za provođenje istražnih radnji te provedbenih mjera u svrhu zaštite kolektivnih interesa potrošača u slučajevima kada prilikom sklapanja ugovora na daljinu čine povrede odredbi predmetnog Zakona”, dodaje se.

Komentari