DANAS JOŠ GORE NEGO SINOĆ! Pljuskovi i grmljavina sa sobom donijeli nepodnošljivu sparinu u zraku

Foto: Damir Krajac / CROPIX/Ilustracija

U Zagrebu je danas promjenjivo oblačno s povremenom kišom, lokalno i grmljavinom, uglavnom u drugom dijelu dana. Vjetar slab i umjeren jugozapadni. Najviša temperatura zraka između 18 i 20 °C.

Malo hladnije i ujutro i danju bit će u cijeloj središnjoj Hrvatskoj, uz poslijepodnevnu temperaturu i za oko 10 °C nižu nego u utorak. Uz promjenjivu naoblaku te povremenu kišu postoji vjerojatnost za jače lokalne pljuskove praćene grmljavinom.

U Hrvatskoj će u srijedu prevladavati promjenjivo oblačno vrijeme s povremenom kišom. Lokalno će biti pljuskova s grmljavinom, moguće i izraženijih, najprije duž obale, a osobito poslijepodne u unutrašnjosti.

Češća sunčana razdoblja izglednija su u drugom dijelu dana. Vjetar će puhati slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu i sjeverozapadni i zapadni, a ujutro na jugu i jugo.

Najviša temperatura zraka kretat će se od 17 do 22 Celzijeva stupnja, a u gorju između 13 i 17 stupnjeva.

Stanje na cestama

Zbog vozila u kvaru na autocesti A1 u tunelu Konjsko u smjeru Zagreba vozi se uz ograničenje brzine, a zbog prometne nesreće uz ograničenje se vozi i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Orehovica i Čavle u smjeru Zagreba, upozoravaju u srijedu iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, ponegdje ima magle, a mogući su i odroni, pa HAK poziva vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zbog radova i privremene regulacije prometa moguće su povremene smetnje i zastoji.

Državna cesta Petrinja-Glina zbog razminiranja se zatvara uz propuštanje vozila svaki puni sat po 15 minuta između 8 i 18 sati.

Zbog radova između Pušćina i Varaždina, na mostu preko rijeke Drave, vozi se uz privremenu regulaciju prometa naizmjeničnim propuštanjem vozila. U jutarnjim i poslijepodnevnim vršnim satima moguća su čekanja i usporena vožnja u koloni.

Granični prijelaz Plovanija zatvoren je za promet do 31. svibnja u 17 sati, zbog radova u Republici Sloveniji. Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.


Komentari