ČITAJ I LETI: Na zagrebačkom aerodromu od sada je moguće uzeti knjigu potpuno besplatno, mora se poštovati samo jedno pravilo

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Knjiga je idealan suputnik. Čini se da su se tom mišlju vodili i na zagrebačkom aerodromu na kojem putnici na međunarodnim letovima od četvrtka mogu uzeti knjiga koju mogu čitati dok čekaju ukrcaj na zrakoplov ili je čak ponijeti sa sobom.

Za to nije potrebna upisnina ni članarina. Naime, ZAG Flybrary je slobodna knjižnica koja se temelji na načelima otvorenog pristupa i dijeljenja, a postavljena je u prostoru međunarodnih odlazaka.

Putnici mogu knjigu besplatno uzeti s polica, a ako uz sebe imaju knjigu koju su pročitali, mogu je ostaviti i tako drugima pružiti priliku da uživaju u njoj. Osnovno pravilo knjižnice je trebaš jednu, uzmi jednu – imaš jednu, ostavi jednu.

 

“Kako bismo pratili na koje destinacije naše knjige putuju, ali i otkuda su stigli novi naslovi, pozivamo putnike da koriste hashtag #ZAGFlybrary i podijele svoj sadržaj s nama na društvenim mrežama”, kažu iz Zračne luke Zagreb.


Komentari