ČETVRTAK NA 37 STUPNJEVA: Pred nama je dan iz pakla! A onda slijedi nagli preokret…

Svakodnevica u Zagrebu (Foto: Nera Simic / CROPIX)

Pretežno sunčano i vruće, tako bismo ukratko mogli opisati četvrtak u Zagrebu i okolici. Prema prognostičarima, temperatura zraka mogla bi se kretati oko 35 stupnjeva Celzijevih.

Na ovako visokim temperaturama rizične bi se skupine trebale držati preporuka stručnjaka.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je žuto upozorenje za zagrebačku regiju, a ono označava potencijalno opasno vrijeme.

Ističu kako zbog vrućina koje se očekuju treba biti na oprezu. Mogući su zdravstveni rizici među osjetljivom populacijom, ponajprije kod starijih i kod male djece.

Kraj dana donosi nestabilnost koja će krenuti sa zapada zemlje gdje se očekuje naoblačenje, a navečer te osobito u noći na petak ponajprije u Istri i na sjevernom Jadranu kiša i grmljavina, lokalno moguće i izraženiji pljuskovi.

Petak nam u zagrebačkoj regiji donosi promjenljivo i nestabilno vrijeme. Povremeno će na širem području grada biti kiše i grmljavine, a mogući su i izraženiji pljuskovi.

Vjetar uglavnom slab do umjeren jugozapadni i zapadni, no uz pljuskove može biti prolazno pojačan. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 19, a najviša dnevna između 27 i 29 °C.

Dolaskom kiše past će i temperature zraka pa će tako vikend biti nešto ugodniji, a temperature ne bi trebale prelaziti iznad 27 stupnjeva Celzijevih.

 

Foto: DHMZ


Komentari