ČEP NA GRANIČNIM PRIJELAZIMA, SVI BI U HRVATSKU! Pripremite potvrdu da ste preboljeli koronu ili da ste se cijepili

Ilustracija: Foto: Damir Krajac / CROPIX

Već u jutarnjim satima počele su se stvarati gužve na graničnim prijelazima. U kolonama se čekalo i do dva sata.

Kako javlja Hrvatski autoklub (HAK) gužve su se malo smirile pa se na ulazu Macelj (Gruškovje, SLO) čeka jedan sat dok je na graničnom prijelazu Pasjak čekanje i do 30 minuta.

Jednako ćete čekati i ako se odlučite na ulaz preko graničnog prijelaza Dubrava Križovljanska te Murskog Središća.

S druge strane, puni sat vremena čekanja očekuje vas na Bregana Naselju dok se vrijeme duplo smanjuje na Razvoru.

Kako javlja 24sata, promet jedino usporavaju putnici koji na vrijeme ne pripreme potrebne dokumente za ulazak u Hrvatsku. Za prelazak granice potrebno je naime imati potvrdu da ste preboljeli koronu ili da ste se cijepili. U tom slučaju mora proći minimalno 14 dana od primitka druge doze cjepiva, a imunitet za osobe koje su preboljele koronu vrijedi 180 dana. Za ulazak u Hrvatsku priznaju se i brzi antigenski testovi.

Ukoliko nemate test, potrebno ga je napraviti odmah po dolasku u Hrvatsku o vlastitom trošku i boraviti u samoizolaciji sve dok ne dobijete negativan nalaz. S negativnim testom može se putovati u susjedne zemlje. Ako se vraćate u roku od 48 sati nije potrebno raditi novi test.

Državljani zemalja koji se nalaze u Schengenskom prostoru, a koji se nalaze na zelenoj listi Europskog centra za kontrolu bolesti, mogu ući u Hrvatsku na isti način kao i prije početka epidemije uz uvjet da nemaju nikakve simptome i da nisu bili u kontaktu sa zaraženom osobom.

Gužve su se počele stvarati od ranog jutra, a očekuje se da će trajati do kraja dana i u subotu. Policija moli za strpljenje.


Komentari